Valnøddedrøm

Valnøddedrøm, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Nødder - Valnødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Bente K

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.makroner
 sherry
100 g.mørk chokolade
100 g.marcipan
100 g.nougat
100 g.rosiner
100 g.valnødder
1 l.piskefløde
8 Husblas, blade
1 dl.cognac el. Whisky
 
Opskrift:
Der bruges 2 springforme. Hele makroner lægges tæt i bundene. I mellemrummene som makronerne danner, fyldes der op med knuste makroner, så makronerne danner et ensartet lag i formene. Makronerne stænkes med sherry, så meget som de kan trække.

Piskefløden piskes til skum. I fløde skummet blandes: Chokolade hakket groft. Valnødder hakket groft. Marcipan, nougat skåret i tern og rosiner.

Husblasen lægges i blød i rigeligt koldt vand i 5 minutter. Vandet knuges af husblasen og kommes i cognac som opvarmes til en temperatur så husblasen smelter. Pas på ikke at opvarme til for høj temperatur, blot så husblasen smelter. Cognac og husblas afkøles lidt, og hældes herefter i en fin stråle i flødeskumsblandingen imens der forsigtigt røres i denne, så cognac blandes godt rundt. der røres i blandingen indtil det begynder at stivne.

Flødeskumsblandingen hældes derefter over makronerne i de 2 forme. Formene stilles koldt ca. 4 timer.

Pyntes evt. med ekstra valnødder og chokolade.





karakterer:
Opskriften er vist 8471 gange,
og udskrevet 136 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-01-23 14:47:58
skal desserten ikke vendes ud på fad? forbliver markronerne pæne hvis man vender springformen ?

  -   2007-01-03 18:29:43
der er rigelig dessert til 10 - 12 personer

  -   2006-12-20 11:51:19
det er en rigtig god og festlig dessert