Skovnæs-horn

Skovnæs-horn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16 stk.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.hvedemel
200 g.margarine
1 æg
0.5 dl.mælk eller fløde
2 tsk.bagepulver
1 tsk.vanillesukker
 
 Fyld:
150 g.sveskemos
 
 Pynt:
1 sammenpisket æg
 Perlesukker/Tesukker
 
Opskrift:
Alle ingredienserne æltes godt sammen til en ensartet dej, som derefter deles i 2 lige store dele, der formes til kugler, der hviler 5 minutter.

Hver kugle rulles ud til cirkelform, ca. 30 cm. i diameter, og skæres med en kniv eller klejnespore ud til 8 trekanter. Dette gøres ved at dele cirklen lige over først i 2, derefter i 4 og til sidst i 8 dele.

På den brede ende af hver trekant anbringes en tsk. sveskemos, hvorefter dejstykket rulles op til et horn fra den brede ende mod den smalle ende.

Hornene pyntes med det sammenpiskede æg og drysses med tesukker.

Bages på en let smurt plade på ovnens midterste rille ved 200 grader C i ca. 20 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Tips:

711 - 861





karakterer:
Opskriften er vist 7346 gange,
og udskrevet 167 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-02-17 18:50:34
Dette er en gammel AMO opskrift fra 40 - 50 år siden, hvor der jævnligt kom løse opskrifter, som kunne hentes ved købmanden og samles i en opskriftsmappe, som man også fik fra AMO. Jeg nød disse horn som barn og har stadig den originale opskrift fra AMO - Inge M