Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hakkebøffer i fad

Hakkebøffer i fad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hakkebøffer i fad, billede 4 Hakkebøffer i fad, billede 1 Hakkebøffer i fad, billede 2 Hakkebøffer i fad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
   
1 dl. Letmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
600 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
400 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
2 tsk. Paprika
   
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   


Opskrift:

Squash og løg skæres i tynde skiver og lægges taglagt i et ovnfast fad.

Oksekødet blandes med salt, peber, havregryn og mælk. Det formes til 4 bøffer, der brunes på en tør pande og lægges i fadet.

Champignon renses, skæres i kvarte og ristes på panden. Tomaterne hældes på, og det smages til med salt, peber og paprika. Saucen hældes over bøfferne.

Læg låg på fadet eller dæk med alufolie, der sættes i ovnen ca. 20 minutter ved 250 grader C. alm. ovn.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (51 stemmer)

Opskriften er vist 295798 gange,
og udskrevet 8578 gange.


Energi:
KJ total 10193 (2426 kcal)
KJ pr. Pers. 2548 (606 kcal)
Vægt ialt 3160 gram
Vægt pr. Pers. 790 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 322 KJ (76 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 2.2 gram
Kulhydrat 9.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Sanne  -  2013-08-07 19:28:23
Nem at lave. Jeg har prøver at ændre den til en lidt børnevenlig udgave, uden så mange løg. Ændrede løg til aubergine, som lige vendes på en tør pande, ligesom squash hvorefter de ligges i lag som i opskriften. Vi brugte hakket kalv og flæsk, lækre saftige bøffer :) Tilslut 250 ml madlavningsfløde og 1 dåse flåede tomater. Børnene spiste med største velbehag :)


Sanne  -  2012-01-25 11:26:16
Dem der ikke syntes denne ret er god - kan åbenbart ikke finde ud af at lave mad. Jeg syntes den smager super lækkert.


  -  2011-07-27 10:47:46
Jeg ristede nogel auberginer på panden og tilsatte dem. jeg brugte 2 dåser hakkedetomater. Ved en fejl kom jeg til at bruge hakket kalv og flæsk. Det smagte dejligt :-)


Nette83  -  2010-07-29 12:00:42
Rigtig god og solid hverdagsret


  -  2010-03-16 21:46:54
Utrolig dårlig ret, havde glædet mig helt vildt men hold op hvor jeg blev skuffet, kan slet ikke anbefaldes.. den er ikke engang værd at give en dårlig karakter.


Daisy  -  2009-02-11 14:18:34
Rigtig god, og nem at lave. Det blev rigtig godt, bedre end forventet. Hvis man er til chili, smager det også godt i tomat sovsen.


Erfaren diabetiker  -  2008-10-20 20:22:47
Diabetikere skal spise en fiberrig kost for at undgå for store svingninger i blodsukkeret. Der er havregryn i bøfferne for at give fibre, fordi der stort set ikke er fibre i gourgetter og tomater. Man kan opnå et større fiberindhold og en bedre konsistens ved at bruge Fibrex i stedet for havregryn. Fibrex produceres af Dansukker og forhandles af Bilka og Føtex. Du kan læse om Fibrex her: http://www.dansukker.dk/Default.aspx?ID=1235 Som tilbehør kan anbefales fuldkornsris eller fuldkornspasta, der også har et højt fiberindhold.


Julie  -  2008-08-27 07:57:16
Ad, jeg synes bøfferne får en ulækker konsistens! Vi smed over halvdelen ud!


Grethe  -  2008-08-22 13:48:08
Dejlig ret, der smager af noget. Tilsæt lidt mere væde - det kan bruges som sovs.


  -  2008-04-19 21:08:16
Den er jo fedtfattig, så hvis man vil tabe sig skal man vel gå efter opskriften:-)


Qchristina  -  2008-03-17 10:29:03
rigtigt god måske lidt mere væde næste gang


janni  -  2007-06-29 08:14:08
Den er rigtig god. Jeg brugte alminde hakkebøffer og det gør ikke noget, hvis man bruger dobbelt champignon og tomater.


Per  -  2007-06-16 12:31:21
Savner du sauce kan væden fra fadet kan hældes op i en gryde, spædes til med lidt letmælk og jævnes med en meljævning.