oksekød hakket 2 gange300 g. oksekød hakket 2 gange
1
finthakket løg1 finthakket løg
2
fed
hvidløg- finthakkede IKKE pressede2 fed hvidløg- finthakkede IKKE pressede
1
knsp.
rosmarin1 knsp. rosmarin
salt salt
peber peber
1
spsk.
olivenolie1 spsk. olivenolie
Sauce: Sauce:
3
tomater3 tomater
2
spsk.
sherry2 spsk. sherry
1
knsp.
rosmarin1 knsp. rosmarin
1
kryddernellike1 kryddernellike
0.5
stang kanel0.5 stang kanel
salt salt
peber peber
Opskrift:
Kødboller:
Rør dette til en fars, del farsen og tril den til ca. 14 valnøddestore kugler. Varm olien på en pande, brun kødbollerne heri ca. 5 min., ryst panden godt af og til, så de ikke hænger i.
Sauce:
Skær tomaterne i små tern og kom dem ved kødbollerne sammen med vin, rosmarin, kanel og nellike. Lad det simre i et kvarters tid og smag til med salt og peber.
Tips:
Har man ikke sherry kan rødvin sagtens bruges.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(3 stemmer)
Opskriften er vist 16282 gange, og udskrevet 291 gange.
Kommentarer
Mads - 2015-04-14 18:58:15 Lækker lækker ret, med en god smag.
Jeg vil helt sikkert anbefale dene ret
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider