Gammeldags finskbrød

Gammeldags finskbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 60 stk.
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : am

Indsendt :      Red :
Gammeldags finskbrød, billede 4 Gammeldags finskbrød, billede 1 Gammeldags finskbrød, billede 2 Gammeldags finskbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Pynt:
25 gram Perlesukker/Tesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Man smuldrer det blødgjorte smør og melet og tilsætter sukkeret. Dejen samles og stilles i køleskabet natten over.

Dagen efter:
man tager en lille klump og ruller ud til en lang pølse som trykkes flad. den fladgjorte pølse pensles med sammenpisket æg og drysses med hakkede mandler og perlesukker.

Skæres ud i stykker på ca 4-5 cm og bages ved 200 grader C alm. ovn i ca. 10 minutter.

Tips:

Fejen tager ikke skade af at stå i køleskabet i flere dage.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Finskbrød

karakterer:
Opskriften er vist 97766 gange,
og udskrevet 4206 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (37 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13582 (3233 kcal)
KJ pr. stk. 226 (53 kcal)
Vægt ialt 720 gram
Vægt pr. stk. 12 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1886 KJ (449 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 25.6 gram
Kulhydrat 50.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-12-22 00:35:29
Jeg kom en smule vaniljesukker og et par spsk fløde i dejen. Så samlede den sog som en drøm og de smagte godt. Jeg puttede også en knifspids hjortetaksalt i for at få dem ekstra sprøde. Jef fik ca 55 ud af portionen.

  -   2011-07-26 23:39:13
Ja, finskbrød er altid godt... Også disse..

  -   2008-12-20 18:12:14
Vi bagte småkagerne samme dag da vi var bange for at dejen ville blive for hård og svær at arbejde med efter en nat i køleskabet, det gik i hvert fald fint.

  -   2008-12-10 15:54:50
de smager super godt, hvis man putter 1½-2 tsk. vaniliesukker i!

  -   2008-04-10 18:00:24
findskbødet er rart i munden og bliver aldrig brændt på

  -   2008-01-04 14:59:47
Nemt og godt. Kan stærkt anbefales. Trykkede dem flade på bagepapir, så kunne de let løsnes fra underlaget uden at formen af finskbrødene tog skade. Kunne her fint skæres i rette størrelser. Lavede dem ikke så store (ca. 2x5 cm) så de var i nogenlunde mundrette størrelser.