Gammeldags finskbrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : am Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Man smuldrer det blødgjorte smør og melet og tilsætter sukkeret. Dejen samles og stilles i køleskabet natten over.
Dagen efter: man tager en lille klump og ruller ud til en lang pølse som trykkes flad. den fladgjorte pølse pensles med sammenpisket æg og drysses med hakkede mandler og perlesukker. Skæres ud i stykker på ca 4-5 cm og bages ved 200 grader C alm. ovn i ca. 10 minutter. Tips: Fejen tager ikke skade af at stå i køleskabet i flere dage. |
|
Opskriften er vist 97766 gange,
og udskrevet 4206 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (37 stemmer) |
|
Kommentarer Lisbeth - 2017-12-22 00:35:29 Jeg kom en smule vaniljesukker og et par spsk fløde i dejen. Så samlede den sog som en drøm og de smagte godt. Jeg puttede også en knifspids hjortetaksalt i for at få dem ekstra sprøde. Jef fik ca 55 ud af portionen. Thor - 2011-07-26 23:39:13 Ja, finskbrød er altid godt... Også disse.. Per - 2008-12-20 18:12:14 Vi bagte småkagerne samme dag da vi var bange for at dejen ville blive for hård og svær at arbejde med efter en nat i køleskabet, det gik i hvert fald fint. lilla - 2008-12-10 15:54:50 de smager super godt, hvis man putter 1½-2 tsk. vaniliesukker i! Livi - 2008-04-10 18:00:24 findskbødet er rart i munden og bliver aldrig brændt på Nina M - 2008-01-04 14:59:47 Nemt og godt. Kan stærkt anbefales. Trykkede dem flade på bagepapir, så kunne de let løsnes fra underlaget uden at formen af finskbrødene tog skade. Kunne her fint skæres i rette størrelser. Lavede dem ikke så store (ca. 2x5 cm) så de var i nogenlunde mundrette størrelser. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne