svinekam med ca 1 mm. fedt svinekam med ca 1 mm. fedt
Saltlage pr l. Saltlage pr l.
1
l.
vand 1 l. vand
120
g.
salt 120 g. salt
1
tsk.
brun farin 1 tsk. brun farin
krydderier efter smag (lauerbær - ingefær - timian eller hvad du nu syntes) krydderier efter smag (lauerbær - ingefær - timian eller hvad du nu syntes)
Opskrift:
Saltlage:
Lagen koges et par minutter til saltet er helt opløst.
Saltlagen køles ned, evt. i fryseren til ca 5 grader.
Lagen hældes over svinekammen og stilles på køl 3 døgn.
Vær omhyggelig med hygiegnen, og skold embalagen inden lage og kød
ligges i.
Efter 3 døgn hældes lagen fra, og svinekammen skylles godt med koldt rindende vand.
Ligges derefter til tørre 1-2 døgn på en rist i køleskabet.
Der er flere trick til at tørre den hurtigere, men det her er den nemmeste metode.
Kødet skal føles helt tør på overfladen efter tørring.
Hvis kødet ikke tørres ordentlig kan det ikke opsuge røgen ind i midten af kødstykket.
Røgeovnen gøres klar. Temperaturen skal ligge på ca. 35 grader under røgningen som varer 6 timer.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.6
(6 stemmer)
Opskriften er vist 24557 gange, og udskrevet 267 gange.
Kommentarer
rickyn - 2011-06-12 08:47:31 hej god opskrift .men der er for lidt salt i lagen .jeg kommer 160 gr pr liter vand og så bruger jeg hvidt sukker i sted for .der bruger jeg 20 gr pr liter vand .så for du også en god farve på den .og jeg ryger den på ca 45 g i 7 1/2 time så er den bare super .
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider