Citronfromage uden æg

Citronfromage uden æg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Citronfromage uden æg, billede 4 Citronfromage uden æg, billede 1 Citronfromage uden æg, billede 2 Citronfromage uden æg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
175 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
8 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
1 dl. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Læg husblasen i blød i koldt vand.

Pisk fløden men ikke for stift. Vend sukkeret i.

Knug husblasen fri for væde og smelt den i en lille gryde med citronsaften.

Husblasen hældes gennem sigte og konstant let omrøring i flødeskummem. Hældes i en skål eller portionsglas og stilles i køleskab i et par timer.

Kan pyntes af med flødeskum og evt. tynde strimler af citronskal inden servering.


karakterer:
Opskriften er vist 45336 gange,
og udskrevet 616 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10810 (2574 kcal)
KJ pr. Pers. 2702 (643 kcal)
Vægt ialt 788 gram
Vægt pr. Pers. 197 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1370 KJ (326 kcal)
Protein 2.9 gram
Fedt 24.1 gram
Kulhydrat 25.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Sebastian   -  2022-07-10 12:27:34
Helt perfekt, men der skal kun 5 blade til hvis man ønsker en mere blød konsistens 🙂

  -  2019-06-12 09:01:58
Bruger denne opskrift på det plejecenter jeg arbejder på og beboerne elsker den. Min mormor har også bedt om opskriften for det var den bedste hun havde smagt længe. Opskriften er enkel, let og lige til

  -  2016-01-30 14:50:18
Elsker når vi på arbejdet får fromage til dessert og nu har jeg endelig fundet hemmeligheden her og hvor er den nem og ligetil.tusind tak.

Erravs  -  2012-08-07 20:23:54
Jeg har netop prøvet opskriften og syntes det virker utrolig nemt og vellykket. Venter dog lige på den sætter sig helt!! Og dejligt ikke at skulle bruge formuer på past.æggeblommer og past.æggehvider!!