| |
|
De fire specier (Sønderjysk)
De fire specier (Sønderjysk), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
| |
Rør smør med sukker, tilsæt de finthakkede mandler og til sidst melet. Ælt dejen godt igennem.
Man kan bage en pladekage eller man kan lave småkager af dejen. Hvis man vælger det sidste, skal dejen formes i hånden, ikke rulles eller stikkes ud.
Navnet hentyder til de fire ingredienser, som udgør dejen: mel, smør, sukker og mandler.
Vælger man pladekage bages den ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 25 min.
Vælger man småkager bages de ved 200 grader C. alm. ovn i 6-10 min.
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7
(6 stemmer)
Opskriften er vist 34673 gange, og udskrevet 373 gange.
| |
|
|
KJ total 21047 (5011 kcal)
KJ pr. stk. 116 (27 kcal)
Vægt ialt 1000 gram
Vægt pr. stk. 5 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2104 KJ (501 kcal)
Protein 7.7 gram
Fedt 30.5 gram
Kulhydrat 51.4 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
|
|
Kommentarer
Claus - 2016-04-07 17:34:40 Hvorfor må/skal de ikke rulles/stikkes ud?
Per - 2011-12-24 09:53:49 God småkage, men meget skrøbelig.
|
|