Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sukkerfri Sandkage

Sukkerfri Sandkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Sandkage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Sukkerfri Sandkage, billede 4 Sukkerfri Sandkage, billede 1 Sukkerfri Sandkage, billede 2 Sukkerfri Sandkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2.5 dl.Hvedemel
1.5 dl.fint, gult majsmel
4 tsk.bagepulver
 En anelse salt
 Sødemiddel svarende til ca. 150 g sukker
2 spsk.honning
2 spsk.smeltet smør
1 æg
2 dl.mælk
 evt. "fyld"
 


Opskrift:

De tørre ingredienser blandes godt, sammen med evt. fyld. De våde ting røres i, og dejen hældes i en smurt 1-liters form.

Bages ca. 25 min. ved 180 grader C. alm. ovn.

Kagen er mest interessant med en eller anden slags fyld, f.eks. 40 gram hakket, mørk chokolade eller nødder, rosiner osv. Man kan også lave en marmorkage ved at tage en trediedel af dejen fra og røre 2 tsk kakao i den.

Tips:

Variationer:
Chokoladekage: Bland 3 spsk kakao, 1 tsk vanilliesukker og 1 tsk stødt kanel sammen med melet, og kom 1 dl mælk mere i. Lidt grofthakket chokolade sætter prikken over i'et.

Citronkage:
Tilsæt dejen den fintrevne skal af 1/2 citron, og skift mælken ud med 3 dl yoghurt naturel. Virkeligt god.

Banankage:
Mel, bagepulver, salt og sødemiddel i de angivne mænder blandes med 1 tsk stødt kanel, 50 - 100 g (helst lyse) rosiner og 25 - 50 g. hakkede valnødder. Heri blandes 500 g mosede bananer, honning og smeltet smør i de angivne mængder, samt 2 æg. Man kan også tilsætte hakkede coctailbær. Bemærk: der skal ikke mælk i. Dejen kommes i en smurt springform og bages knap en time ved 175 grader.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (19 stemmer)

Opskriften er vist 72624 gange,
og udskrevet 1986 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Michael - sukkerfrikager.dk  -  2010-11-11 19:50:23
Inden I giver den som altvidende orakler indenfor diabetes, så husk venligst på at diabetikere spiser sukker i dag. Det er en forældet ide, at man overhovedet ikke må spise sukker, når man har sukkersyge. To spsk. fordelt i en kage er stort set intet i det daglige regnskab. Iøvrigt er det fedtstoffet i kagerne der feder voldsomt. Sukkeret forbrænder man rimeligt hurtigt, med mindre man spiser unaturligt meget og ikke bevæger sig.


ba  -  2009-04-01 17:23:32
25 min. er ikke nok jeg giver den 40 min, ellers en god kage der kan varieres i det uendelige.


  -  2009-03-15 17:22:28
honning har total samme efekt som sukker hvis man vil tabe sig. Hvis man vil bruge honning så skal man IKKE bruge den udlandske for den er opvarmet og så bliver den værre end sukke, man skal bruge den go'e danske honnig som IKKE er opvarmet!


  -  2009-02-26 08:21:52
ja, opskriften virker til diabetikere, men ikke til folk der f.eks. ville tabe sig eller bare ikke spiser sukker.


christina  -  0000-00-00 00:00:00
jamen læs lige den her:http://www.hyldehuset.dk/honning%20og%20diabetes.pdf


  -  0000-00-00 00:00:00
ups...honning er med sukker