Baba au Rhum

Baba au Rhum, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
20 g.gær
5 spsk.lunken mælk
1 spsk.sukker
0.5 tsk.vanillesukker
3 æg
250 g.hvedemel
 
 Sukkerlage:
2.5 dl.vand
3 dl.sukker
1 dl.rom
 
Opskrift:
Dejen æltes sammen og hæver i ca. 45 min. Slås ned og fyldes med smørklatter. 50 g smør. Kom den færdige dej i en smurt form, lad efterhæve (2 l randform eller andre mindre forme som kun fyldes 1/3 da dejen hæver meget). Bages midt i en 225 grader varm ovn i ca. 10 min., og herefter i yderligere 20 min. ved 175 grader. Kagen vendes ud på en rist og afkøles. Lægges tilbage i formen, prikkes med en gaffel eller lignende.


Sukkerlage:
Vand og sukker kommes i en gryde og koges i 10-15 min., hvorefter ca. 1 dl rom tilsættes og hældes over kagen. Babaén serveres med henkogt frugt og flødeskum af ca. 2 dl piskefløde.

Tips:

Denne kage er beskrevet i Karen Blixens novelle ”Babettes Gæstebud”,





karakterer:
Opskriften er vist 16172 gange,
og udskrevet 277 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu