Italiensk muslingesuppe

Italiensk muslingesuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SuppeRet : Suppe - SkaldyrsSupper

Hovedingrediens : Muslinger - Blåmuslinger

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt af : Sisse

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2000 g.friske blåmuslinger
5 dl.hvidvin
2 peberkorn
1 lille løg
3-4 fedhvidløg
1 god dusk persille
2 ds.ØKO flåede tomater
250 g.friske små tomater
2.5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Muslingerne renses og ses efter. De dampes 3-4 minutter i hvidvinen tilsat perberkorn, løg og hvidløg i grove stykker samt de grove stilke fra persillen. Muslingerne tages op og ses efter - dem der ikke har åbnet sig kasseres. De pæneste tages fra og befries for den ene skal - resten tages ud af begge skaller. Suppen sies og kommes tilbage i gryden sammen med piskefløden. Dåsetomaterne dryppes af i en sigte og tilsættes. Simrer i 5 minutter og smages til med salt, peber og evt et par dråber sirup (eller lidt sukker)hvorefter muslinger, halverede tomater og hakket persille tilsættes. Serveres i dybe tallerkner med godt brød til. MUMS

Tips:

En god hvidvin til suppen kunne være en Lindemanns.





karakterer:
Opskriften er vist 33231 gange,
og udskrevet 789 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-10-27 09:03:53
En god, enkel ret, men jeg ville aldrig bruge dåsetomater, som altid har en underlig metallisk smag, der kan gå an i kraftige sauce, men ikke her. Fjern også skind og kerner. Begge dele gør suppen bitter. At friske tomater giver mere arbejde opvejes af smagen. - Jeg bor i Italien, og selv når jeg anvender dåsetomater, kommer jeg altid et par friske tomater i saucen, også i kødsauce. De gør en forskel!