Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bryllupskage med nougat-chokladetrøffel og abrikoscreme

Bryllupskage med nougat-chokladetrøffel og abrikoscreme , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Nougat

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Laffe

Indsendt :



Ingredienser:
3 lagkagebunde
 
 Fyld:
 Nougat-chokladetrøffel:
5 dl.piskefløde
200 g.Odense Blød Nougat
200 g.Odense Mørk Chokolade
 Evt.lidt cognac eller Cointreau
 
 Abrikoscreme:
150 g.smør
100 g.Lys Muscovadoråsukker
200 g.Odense Ren Rå Marcipan
1 ds.abrikoser ca. 240 g
 
 Pynt:
150 g.Odense Ren Rå Marcipan
2 past. æggehvider
350 g.Flormelis
 
Opskrift:
Smelt nougat og hakket chokolade i piskefløde over vandbad.

Rør, til chokoladen er helt smeltet, og sæt den til afkøling.

Pisk chokoladecremen, når den er helt kold, til den har konsistens som flødeskum. Pas på, den ikke piskes for længe, for så skiller den. Smag evt. til med lidt cognac eller Cointreau.

Rør smør, sukker og marcipan sammen, og tilsæt finthakkede abrikoser.

Læg en lagkagebund på et stort fad, og sæt ringen fra en springform oven på.

Kom først halvdelen af abrikoscremen på lagkagebunden i et jævnt lag og dernæst nougatchokoladetrøffel. Læg den anden lagkagebund oven på, og fordel resten af abrikoscremen samt nougat-chokoladetrøffel oven på. Slut af med lagkagebunden, og sæt kagen på køl til næste dag.

Rul marcipanen ud til en lang bane på ca. 6 cm’s bredde mellem to stykker bagepapir, så den kan nå hele vejen rundt om kagen som en slags mavebælte.

Rør æggehvide og flormelis sammen, og smør en tyndt lag på toppen af kagen, så lagkagebunden dækkes. Kom resten af glasuren i en sprøjtepose, og pynt kagen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (32 stemmer)

Opskriften er vist 21676 gange,
og udskrevet 425 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

vittinghoff  -  2012-07-12 12:21:56
Jeg har lavet den uden overtræk og frosset den, tog den op dagen før og dekorerede den på dagen. Tror den var bedre, fordi den var kold! Fik meget ros. Lavede en stor til gæsterne ved et studentergilde, formet som en studenterhue, og lavede 35 bittesmå lagkager, også formet som studenterhuer til hestevognsturen, selv om studenterne var småberusede, lagde de mærke til kagerne, og de var imponerede. Lavede en ekstra OVAL bund med chokocreme som skygge til både den store og de små.

tina  -  2012-02-29 20:31:01
kan den fryses og tages op når den skal bruges. ?

  -  2011-06-18 14:11:18
lavede den til min datters bryllup og den var virkelig god

  -  2009-03-20 15:26:07
ja, den er rigtig, god, valgte dog at overtrække hele kagen med marcipan, den er nem at lave, kan varmt anbefales..

  -  2008-05-01 21:58:59
Er der nogen der har prøvet at lave denne kage???? Kunne godt tænke mig at høre om folk har haft succec med denne kage!!!!