Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Ribbenssteg med rødkål - til julebuffeten

Ribbenssteg med rødkål - til julebuffeten, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

BuffeterRet : Buffeter - Julebuffet

Hovedingrediens : Svinekød - Ribbenssteg

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Ribbenssteg med rødkål - til julebuffeten, billede 4 Ribbenssteg med rødkål - til julebuffeten, billede 1 Ribbenssteg med rødkål - til julebuffeten, billede 2 Ribbenssteg med rødkål - til julebuffeten, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1-1.2 kg.ribbenssteg
1 spsk.groft salt
2 laurbærblade
 
 bouillon
 


Opskrift:
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm. mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Har slagteren ridset stegen så gå den efter, nogle gange er ridsningen ikke dyb nok - især ikke i siderne.

Gnid stegen godt med groft salt og stik et par laurbærblade ned mellem sværene.

Læg stegen i bunden af en bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt, læg evt. lidt stanniol under stegen.

Sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn, efter en ½ times tid kan der hældes lidt bouillon i bradepanden, lad stegen stå i alt ca. 1½-2 time, til kødet er gennemstegt.

Tag stegen ud af ovnen og lad den trække 20 minutter inden der skæres skiver af den.

Server kødet varmt eller koldt med brød og rødkål.



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (10 stemmer)

Opskriften er vist 53698 gange,
og udskrevet 922 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

Kommentarer

Per  -  2016-10-06 09:17:33
Jeg anbefaler,at sværen koges først. Læg stegen på hovedet i bouillon i den første del af stegetiden. Det giver en sprød og boblende svær.

kim  -  2008-01-27 17:04:03
husk evt lige at ridse de ben på undersiden med en kniv før den kommer i ovnen, så er de meget nemmere at få ud efter den er færdig