Lækre tebirkes med fyld

Lækre tebirkes med fyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 stk.

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Morgenmad

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lillian

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
25 g.gær
2 dl.mælk
2 spsk.sukker
0.5 tsk.salt
1 æg
450 g.hvedemel
250 g.iskoldt smør til udrulning
 
200 g.marcipan
 
 Pensling:
1 æg
 birkes
 
Opskrift:
Lun mælken og udrør gæren heri. Tilsæt æg, sukker og salt. Tilsæt hvedemel og ælt dejen glat og smidig. Lad den hæve ½ time.

Ælt dejen let igennem og rul den ud til en firkant 30x40 cm. Skær det kolde smør i skiver med en ostehøvl og læg det på 2/3 af dejen. Fold dejen sammen i 3 lag, start med den 1/3 uden smør. Vend dejen 1/4 omgang og gentag udrulningen. Resten af smørret fordeles på 2/3 af dejen og dejen lægges sammen i 3 lag igen. Vend 1/4 omgang og rul ud igen og fold. Gentag dette 3 gange.

Derefter skæres marcipanen i tynde skiver og lægges på 2/3 af dejen. Fold dejen sammen i 3 lag og rul den ud i 10x 40 cm. Pensl med æg og drys med birkes.

Del dejen i 10-12 stykker og lad dem hæve 20 minutter på bageplade. Bag tebirkes i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 16274 gange,
og udskrevet 430 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-09-17 10:54:54
Er ved at bage dem, de lyder så lækre. Jeg kan ikke selv tåle dem, men mon ikke de får dem god dom i morgen til brunch.