Mareineret ørred med hønsekød og pocherede vagtelæg

Mareineret ørred med hønsekød og pocherede vagtelæg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : LakseFisk - Ørred

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 sidehavørred eller regnbueørred på ca. 600 g.
1.5 spsk.groft salt
2.5 spsk.brun farin
75 g.knust koriander
1 spsk.dijonsennep
100 g.hønsekød
1 dl.hønsebouillon
0.5 citron saften heraf
 friskkværnet peber
 
 Sennepfløde:
1.5 dl.piskefløde
 
 Vagtelæg:
8 vagtelæg
5 dl.vand
2 spsk.eddike
 
Opskrift:
Salt, farin, sennep og koriander røres sammen og tilsættes lidt peber.
Blandingen smøres på kødsiden af ørreden (som skal være befriet for ben)
Fisken trækker i køleskabet i 10 timer.

Hønsekødet skæres i meget fine tern og pocheres i hønsebouillon.
Smages til med salt, peber og citronsaft og afkøler i lagen.


Sennepfløde:
Piskefløden piskes meget let og smages til med dijonsennep og evt. lidt citronsaft.
Piskes helt stiv og sættes i køleskabet.


Pocherede vagtelæg:
Vagtelæggene slås forsigtigt ud i en lille skål ( tilbered 4 af gangen).
Vand og eddike bringes kort før servering til kogepunktet.
Lad forsigtigt æggene glide fra skålen ud i det svagt simrende (ikke kogende) vand.
Prøv at samle hviderne omkring blommerne, og tag æggene op med en hulske efter 1½ minut.
De skal være bløde indeni.


Anretning:
Ørreden skæres i tynde skiver på langs af fileten (som røget laks).
Hønsekødet lægges på skiverne, og der pyntes med sennepsfløde, der forsigtigt kugles op med en varm ske.

Læg 2 pocherede vagtelæg på hver portion, og garner evt. med lidt friske salatblade.

Brød serveres til.

Tips:

Det kan være svært (eller dyrt) at købe vagtelæg.
Man kan naturligvis servere retten med et lille pocheret hønseæg til hver i stedet (eller springe æggene helt over).





karakterer:
Opskriften er vist 11028 gange,
og udskrevet 208 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-08-24 10:10:49
Smager himmelsk - tak for en dejlig ret....:-)