Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Mareineret ørred med hønsekød og pocherede vagtelæg

Mareineret ørred med hønsekød og pocherede vagtelæg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : LakseFisk - Ørred

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1 sidehavørred eller regnbueørred på ca. 600 g.
1.5 spsk.groft salt
2.5 spsk.brun farin
75 g.knust koriander
1 spsk.dijon sennep
100 g.hønsekød
1 dl.hønsebouillon
0.5 citron saften heraf
 friskkværnet peber
 
 Sennepfløde:
1.5 dl.piskefløde
 
 Vagtelæg:
8 vagtelæg
5 dl.vand
2 spsk.eddike
 


Tilbehør:
Brød serveres til
Opskrift:

Salt, farin, sennep og koriander røres sammen og tilsættes lidt peber.
Blandingen smøres på kødsiden af ørreden (som skal være befriet for ben)
Fisken trækker i køleskabet i 10 timer.

Hønsekødet skæres i meget fine tern og pocheres i hønsebouillon.
Smages til med salt, peber og citronsaft og afkøler i lagen.


Sennepfløde:
Piskefløden piskes meget let og smages til med dijonsennep og evt. lidt citronsaft.
Piskes helt stiv og sættes i køleskabet.


Pocherede vagtelæg:
Vagtelægene slås forsigtigt ud i en lille skål ( tilbered 4 af gangen).
Vand og eddike bringes kort før servering til kogepunktet.
Lad forsigtigt æggene glide fra skålen ud i det svagt simrende (ikke kogende) vand.
Prøv at samle hviderne omkring blommerne, og tag æggene op med en hulske efter 1½ minut.
De skal være bløde indeni.


Anretning:
Ørreden skæres i tynde skiver på langs af fileten (som røget laks).
Hønsekødet lægges på skiverne, og der pyntes med sennepsfløde, der forsigtigt kugles op med en varm ske.

Læg 2 pocherede vagtelæg på hver portion, og garner evt. med lidt friske salatblade

Tips:

Det kan være svært (eller dyrt) at købe vagtelæg.
Man kan naturligvis servere retten med et lille pocheret hønseæg til hver i stedet (eller springe æggene helt over).




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2    (1 stemmer)

Opskriften er vist 9331 gange,
og udskrevet 133 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Ole Olsen  -  2012-08-24 10:10:49
Smager himmelsk - tak for en dejlig ret....:-)