Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bondens æblekage

Bondens æblekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
175 g.smør
250 g.hvedemel
0.5 tsk.køkkensalt
100 g.sukker
1 æg
2 spsk.piskefløde 38%
 
 Fyld:
1000 g.æble
75 g.sukker
75 g.rosiner
25 g.mandler
 
 Remonce:
75 g.smør
75 g.sukker
25 g.mandler
 
Opskrift:
Fremgangsmåde: -Smørret smuldres i melet, salt, sukker, æg og fløde kommes i, og det hele æltes sammen. Dejen hviler koldt i min. 1 time, før den rulles ud i 3 mm's tykkelse, og skæres ud i to runde kager på størrelse med en springform. Den ene kage anvendes som låg og den anden lægges i bunden af springformen. Springformens side beklædes med resten af dejen. -Fyld: Æblerne skrælles og skæres i tynde skiver, hvorefter de lægges i springformen og drysses med sukker, rosiner og hakkede mandler. Dejlåget lægges over æblerne og presses til kanten. -Remonce: Smør, sukker og hakkede mandler, røres hvidt. Remoncen fordeles på låget, der prikkes med en gaffel hist og her. -Kagen bages midt i ovnen ved 180°C i ca. en time og serveres lun med kold flødeskum til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 12385 gange,
og udskrevet 177 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu