Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Limemarineret torsk på spyd med kartoffel-hvidløgs

Limemarineret torsk på spyd med kartoffel-hvidløgs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lisbeth

Indsendt :


Limemarineret torsk på spyd med kartoffel-hvidløgs, billede 4 Limemarineret torsk på spyd med kartoffel-hvidløgs, billede 1 Limemarineret torsk på spyd med kartoffel-hvidløgs, billede 2 Limemarineret torsk på spyd med kartoffel-hvidløgs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Citronolie:
0.5 citron
0.5 dl.olivenolie
 salt
 peber
 
 Fiskespyd:
600 g.torskefilet
1.5 lime
0.5 dl.olivenolie
2 kvisterosmarin
 salt
 peber
8 skiverbacon i skiver
 
800 g.bagekartofler
1 hvidløg, helt
1 æg
2 spsk.olivenolie
1 dl.fløde
 
Opskrift:
Citronolie:
Riv skallen af den halve citron i tynde strimler og pres saften henover. Rør olivenolie i og smag til med salt og peber. Lad olien trække 20-30 min.

Fiskespyd:
Læg træspyddene i koldt vand, mens resten forberedes. Skær fisken i store tern og læg dem i en skål. Pisk saft af lime, olivenolie, grofthakkede rosmarinblade, salt og peber sammen, hæld det over fisken og lad den marinere ca. 10 min. Fordel fisken på de 8 træspyd og vikl et halvt stykke bacon om – fæstn den i begge ender. Steg spyddene på en grillpande til fisken er gennemstegt og baconen gylden.

Mos:
Skræl kartoflerne, skær dem i store tern og kog dem møre i usaltet vand. Pil alle hvidløgsfeddene og kom dem ned til kartoflerne efter 10 min. kogetid. Tag hvidløgsfeddene op og purer dem med en gaffel. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem med en elpisker. Tilsæt æg, fløde, olivenolie, hvidløgspuré og salt og smag til.

Anretning:
Læg en stor skefuld kartoffelmos på den ene side af hver tallerken og 2 spyd på den anden. Dryp med citronolien og pynt med limebåde skåret af den resterende halve lime. Server straks med blandet grøn salat til.

Tips:

Retten kan laves med kuller


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)

Opskriften er vist 12848 gange,
og udskrevet 175 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Hipse  -  2018-12-16 19:52:54
Utrolig velsmagende og meget nem at lave. Jeg havde købt en økologisk citronolie og undladt lime, da jeg ikke er vild med smagen.