Nem Græsk Farsbrød

Nem Græsk Farsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : monolog

Indsendt :      Red :
Nem Græsk Farsbrød, billede 4 Nem Græsk Farsbrød, billede 1 Nem Græsk Farsbrød, billede 2 Nem Græsk Farsbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1.5 dl. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
1 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
150 gram Feta. 50+
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Rør en fars som til frikadeller, af oksekød, rasp, mel, salt, peber, æg, løg, hvidløg og mælk/vand/bouillon. Dernæst skær peberfrugten i tern og kom dem i farsen sammen med fetaen i tern.

Form det til et farsbrød på en lille bradepande eller i ovnfast fad. Drys med lidt ekstra rasp.

Sæt farsbrødet i en forvarmet ovn. 45 minutter ved 180 grader C (varmluft) alm 200 grader C.

Tips:

man kan også tilsætte lidt hakket oliven. Tilbehør: kogte ris, med grøn pebersovs. og salat.





karakterer:
Opskriften er vist 200125 gange,
og udskrevet 4379 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (42 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7827 (1863 kcal)
KJ pr. Pers. 1956 (465 kcal)
Vægt ialt 1191 gram
Vægt pr. Pers. 297 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 657 KJ (156 kcal)
Protein 13.0 gram
Fedt 8.3 gram
Kulhydrat 8.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-09-13 16:22:24
Når jeg laver græske frikadeller putter jeg som regel skrællen og saften fra 1/4-1/2 citron (øko for skrællens skyld) i farsen, giver en super friskhed i smagen. Kan varmt anbefales i farsbrød også ;) desuden gør en tsk frisk/tørret oregano og timian aldrig noget..

  -   2015-10-18 19:30:12
Jeg prøvede opskriften med halvt flæsk og halvt okse med bacon i og oven på. Den blev super god.

  -   2009-12-19 15:18:35
"Centius"??? Hm.... :o) Mon ikke det er "Celsius", der menes? ;o)

  -   2008-06-24 13:53:08
Lækkert farsbrød, og nemt og lave.. smag og behag, men jeg vil også have bacon på, også for at det det ekstra smag!!

  -   2007-03-14 06:27:55
Et rigtig dejligt græsk farsbrød, I stedet for rasp til sidst kom jeg bacon på.