Quiche á la mamie Suzette

Quiche á la mamie Suzette, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt af : gennevievre

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 stor plade optøet butterdej el. mørdej
75 g.bacon i tynde strimler
75 g.skinke i tynde strimler
50 g.smør
50 g.hvedemel
2-3 dl.mælk
1 æg
100 g.revet emmentaler
 salt
 peber
 rasp
 
 Salat:
 Groftrevet iceberg
 
 Vinaigrette:
3 spsk.olie
1 spsk.hvidvinseddike
1 tsk.dijonsennep
 salt
 peber
 
Opskrift:
Beklæd en tærteform med den optøede udrullede dej og prik bunden med en gaffel.

Svits bacon gyldent og læg det til afdrypning på et stykke køkkenrulle. Smelt smør i en gryde. Tilsæt mel under omrøring. Tilsæt mælk lidt efter lidt, indtil du har en tyk opbagning, der dog stadig er lind og til at røre i. Måske skal der bruges mere mælk? Lad den koge igennem, så melsmagen forsvinder. Lad den afkøle lidt før det sammenpiskede æg piskes i. Tilsæt bacon, skinke og ost, smag til med salt og peber og hæld blandingen i tærteformen. Drys med lidt rasp. Bages ved 200 g indtil gennembagt og gyldenbrun ca. 30-45 min.
Må gerne stå 15-30 min. inden servering.

Salat:
Mix ingredienserne til vinaigretten og bland den i salaten lige før servering.

Tips:

I stedet for eller sammen med grøn salat, kan der serveres tomatsalat med finthakket løg og agurk - samme vinaigrette evt. smagt til med lidt sukker, til. Retten er overhovedet ikke fedtfattig, men smager forrygende godt. Salaten er et must, der komplementerer den fedladne tærte.





karakterer:
Opskriften er vist 6923 gange,
og udskrevet 186 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-04-10 19:07:28
Dette er verdens bedste, (men ikke verdens sundeste!) Quiche Loiraine. En opskrift fra min franske svigermor Suzette. Har aldrig serveret den, uden den har vakt jubel. Men husk nu salaten. Den får det hele til at gå op i en højere enhed.