Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Grønlangkålssuppe

Grønlangkålssuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Kål - Grønkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
12 flæskeben (nøgleben skinkeben små ribben)
1 porrervisk
 svinebouillon
2 dl.valsede byggryn
10 kartofler
8-10 porre
1 dybtallerkenfuld hakket grønkål
 
Opskrift:
Benene saltes godt aftenen før og skylles grundigt i ca. 3 hold vand. Tildækkes med vand og koges i 1½-2h. Når vandet koger skummes og porrervisken og bouillon tilsættes. Byggryn skal koge med de sidste 45 minutter.

Benene tages op og tildækkes så de holder varmen. Kartoflerne (skrællet og skåret i kvarte) tilsættes og koger med i ca. 15-20 min. - tilsæt evt. salt. Porrerringe tilsættes ca. 10 min før kartoflerne er færdige. Til sidst tilsættes den hakkede grønkål som skal koge ca. 1-2 minutter.

Suppen serveres sammen med benene og evt. rugbrød. Der serveres isvand og evt. snaps til.

Tips:

Mange ødelægger grønkålens fine smag med dominerende grønsager som f.eks. gulerødder (der har en kedelig sødlig smag) eller selleri. Portugiserne har en beslægtet ret, "Caldo Verde", som også kan anbefales.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 16370 gange,
og udskrevet 179 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu