Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Syltede rødbeder (nemme)

Syltede rødbeder (nemme), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Diverse syltning

Hovedingrediens : Rodfrugter - Rødbede

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Sisse

Indsendt :


Syltede rødbeder (nemme), billede 4 Syltede rødbeder (nemme), billede 1 Syltede rødbeder (nemme), billede 2 Syltede rødbeder (nemme), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Rødbede, rå 1 rødbede vejer ca. 110 gram.
   
  Lage:
5 dl. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Kommes i vand, og vaskes og skurres grundigt.
kommes i vand tilsat lidt salt (1 tsk fuld). Koges ca. 1 time.

Hæld vandet fra. Koldt vand løber på, skrællen gnides af, husk handsker.
Skæres i tynde skiver.

Eddike og sukker i kog. Rødbedeskiverne i. i kog igen.

Skyl glas i Atamon. Hæld det på glas. Luk låget trods varme.

Stilles først i køleskabet når de åbnes. Rødbederne kan spises så snart de er blevet kolde.

Tips:

Husk at tage handsker på. Det kan svine


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (242 stemmer)

Opskriften er vist 578058 gange,
og udskrevet 7272 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 6760 (1609 kcal)
KJ pr. Portion 6760 (1609 kcal)
Vægt ialt 1750 gram
Vægt pr. Portion 1750 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 386 KJ (91 kcal)
Protein 1.1 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 20.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Poul Thomsen  -  2020-11-14 12:52:49
Super fed smag

Annie   -  2020-10-21 12:38:28
Når rødbederne er kogt og skåret i skiver putter jeg dem i fryseposer i passende mængde så kan man bare tage en pose op af fryseren og koge lage til den så behøver man ikke være bange for om de kan holde sig

  -  2020-10-06 08:58:00
Jeg tilsætter dild skærme

Sigríđur Ingibjörg Stolarczyk   -  2020-08-24 01:39:52
Uspiselig alt for sure

Inge  -  2019-12-08 13:38:47
Jeg lægger lidt hel pebberrod i lagen i glasset , så holder de sig bedre.

Ole  -  2019-11-19 09:52:49
Jeg bruger brun økologisk rørsukker. Det er sundere og smager bedre. I kogelagen kommer jeg også nelliker, lidt stjerneanis, skivede stykker ingefær, en halv stang kanel og peberkorn. Når rødbederne er på glas lægger jeg en hel chili og en halv stang kanel ved og hælder lagen over. Lidt afhængig af hvor syrlig jeg synes lagen er, så kommer jeg en spiseskefuld honning over rødbeder, før jeg hælder lagen over.

Ann-Britt Jensen  -  2019-08-03 19:44:19
Jeg plejer at komme en chilli i hvert glas, kan godt lide, at der er "bid" i. Spar lidt på sukkeret.

Martin  -  2018-12-23 14:34:44
Jeg har en lage opskrift som er lidt bedre, den kan bruges til alle slags syltninger. 250 g. Sukker, 3 dl. eddike. 2 dl. Vand, det hele koges sammen. Den er ikke nær så skarp i smagen som ren eddike uden sukker i.

Hele  -  2018-10-27 17:29:34
Der skal mere sukker i

Lilian Jessen  -  2018-10-16 15:56:09
kan man fryse rødbederne - og i så fald, hvordan og hvor længe

Per  -  2018-09-07 18:33:51
Vil anbefale,at bruge 25% mere sukker i lagen.....

Anna Lise   -  2018-09-04 09:21:42
Jeg bruger lidt mere sukker koger ikke skiver igen bare skær dem ud og på glas og lagen over

kathej134  -  2018-07-21 10:34:50
Jeg nyder vær gang, jeg henter Opskrifter hos jer. Og kan forstørrer det op . Da jeg er en ældre dame på 78. år og ser dårligt. Så jeg printer Opskrifterne ud, og giver dem videre i vores dejlige Hæk klub. Her i Herlevhuse. Tusind Tak.

Julie  -  2017-11-05 15:00:46
Hvor længe holder de på glasset?

Tove skøtt   -  2017-11-02 17:15:12
Det er som min mor lave det det er bare guf.

Jane  -  2017-09-24 20:35:09
Du kan bruge det brune eddike, det bruger jeg,

Jane   -  2017-09-24 20:33:05
De skal kun lige koge op igen og så på glas.

Lillian   -  2017-09-16 19:35:26
Hvor lang tid skal de koge i eddiken ?

Tina Nielsen   -  2017-09-08 17:15:05
Eddike er det, det almindelig brune 😃

  -  2017-03-30 08:39:23
Alt for sur

Bente Gine Frisch Tønsberg  -  2016-12-17 05:58:44
Jeg valgte at skifte det hvide sukker ud med 100g palmesukker. Smager dejligt:)

Janne   -  2016-12-03 20:23:11
Gør det med åbent vindue eller under stærk emhætte og med lukket låg på gryden! Jeg kom lige til at indånde eddike-dampen, og det har mine lunger ikke haft godt af!!

John  -  2016-11-07 13:41:16
Nelliker, peberrod og laurbærblade er et must! :-)

Lene Olsen  -  2016-10-30 10:15:06
God opskrift. Tilsæt evt 3 fed hvidløg.

Alice Hansen   -  2016-09-01 17:29:10
Brug engangs hansker. 😊så går det som en leg .go opskrifter 🌞

Susanne lund  -  2016-08-22 14:07:32
Måske fjollet spørgsmål...men er det helt almindelige eddike som bruges ?

Kirsten  -  2016-07-23 12:00:14
Læg skiver af rå peberrod i glasset. Så behøver man ikke Atamon, og farven bibeholdes bedre.

Lone Mathiesen  -  2015-12-19 15:32:59
Det med handskerne behøves altså ikke. Selv uden god creme er hænderne pæne bagefter. Prøv at putte friske laurbærblade i lagen - det smager himmelsk.

Erik Søgaard  -  2015-09-29 11:57:03
Jeg gnider mine hænder godt ind i en god Creme, så har du en usynlig Handske. Jeg har lige syltet 6 kg Rødbeder og mine Hænder er IKKE Røde.

Ole_50  -  2015-08-25 13:29:45
jeg har brugt opskriften i mange år ,mine børn elsker dem og min svigermor på 93 er meget begejstret , det er nemt godt og billigt

  -  2013-07-05 11:33:02
Det er altid dejligt med en grundopskrift så der er plads til mit eget præg . Er superglad for dette site bruger det tit.

bibi  -  2012-02-23 10:53:08
Jeg laver altid ekstre lage, så har jeg til agurksalat også

Tinne 13072011  -  2011-10-13 14:13:26
Jeg tog 7,5 dc. eddike og 550 gram sukker, så er rødbederne mere børnevenlige. Men en super opskrift og nem.

Hpdesigns  -  2011-07-17 22:25:27
Skal der slet ikke vand i lagen....?

Lotte  -  2010-12-11 12:45:43
Nu er det jo jule tid, så prøv at putte hele stænger kanel i glasset ;o)

  -  2010-10-02 15:52:31
bedste og nemme rødbeder ever.. prøv at putte lidt chilli i glasset så bliver de skønne.

Anne-Marie  -  2010-09-27 15:47:23
De er supergode og rigtig nemme. Jeg skræller rødbederne inden første kogning, så misfarves fingrene nemlig ikke.

kloco  -  2008-02-11 19:53:13
rigtig gode

hilmar  -  2006-12-14 16:17:07
de er bare guf guf