Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kartoffelæggekage med bacon

Kartoffelæggekage med bacon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Æggekage

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Laffe.

Indsendt :


Kartoffelæggekage med bacon, billede 4 Kartoffelæggekage med bacon, billede 1 Kartoffelæggekage med bacon, billede 2 Kartoffelæggekage med bacon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
7 Kogte kolde kartofler
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
6 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
0.5 dl. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
   
Opskrift:
Steg baconen sprød på en pande.

De kogte kartofler skæres i skiver. løg hakkes groft og svitses i fedstoffet på en pande. kartoflerne tilsættes.

Æggene piskes sammen med mel, mælk, salt og peber. æggemassen hældesover kartoflerne, og panden stilles i en 190 grader C. alm. ovn i ca. 20 min., indtil æggemassen er helt stivnet og har fået en gylden farve.

ved serveringen pyntes med bacon, purløg og kvarte tomater.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (22 stemmer)

Opskriften er vist 141381 gange,
og udskrevet 2830 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 8795 (2094 kcal)
KJ pr. Pers. 2198 (523 kcal)
Vægt ialt 1144 gram
Vægt pr. Pers. 286 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 768 KJ (182 kcal)
Protein 8.3 gram
Fedt 15.0 gram
Kulhydrat 4.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Carsten  -  2018-09-13 18:38:48
Syntes der er en tendens til at opskrifter med smør skal have alt for meget 100 g smør er slet ikke nødvendigt og ødelægger retten

Charlotte  -  2018-06-28 16:03:33
Enig med Søren! 100 g smør er slet ikke nødvendigt til at stege i. Kunne heller ikke helt få det til at passe med energifordelingen. Den synder udgave med mindre smør smager også pragtfuldt! :)

Søren  -  2014-11-16 14:39:54
Hvad skal man bruge alt det smør til?

Joan  -  2012-08-12 18:42:33
Rigtig lækker æggekage :-) Jeg tilsatte også revet cheddarost. Dog havde jeg ikke tænkt på, at min pande ikke kunne tåle at komme i ovnen :-/

Helle  -  2009-01-24 18:27:21
Rigtig god opskrift. Æggemassen får den helt rigtige konsistens. Skruer man ned for varmen kan æggekage steges færdig på komfuret evt. under låg.

lena  -  2008-01-14 20:08:25
dejligt og let at lave passer sig selv. Udskift maelk med floede uhmm