Kartoffelæggekage med bacon

Kartoffelæggekage med bacon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Æggekage

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Laffe.

Indsendt :      Red:

Kartoffelæggekage med bacon, billede 4 Kartoffelæggekage med bacon, billede 1 Kartoffelæggekage med bacon, billede 2 Kartoffelæggekage med bacon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
600 gram Kogte kolde kartofler
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
6 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
0.5 dl. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
   
Opskrift:
Steg baconen sprød på en pande.

De kogte kartofler skæres i skiver. løg hakkes groft og svitses i fedstoffet på en pande. kartoflerne tilsættes.

Æggene piskes sammen med mel, mælk, salt og peber. æggemassen hældesover kartoflerne, og panden stilles i en 190 grader C. alm. ovn i ca. 20 min., indtil æggemassen er helt stivnet og har fået en gylden farve.

ved serveringen pyntes med bacon, purløg og kvarte tomater.


karakterer:
Opskriften er vist 161000 gange,
og udskrevet 3036 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (24 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9331 (2221 kcal)
KJ pr. Pers. 2332 (555 kcal)
Vægt ialt 1694 gram
Vægt pr. Pers. 423 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 550 KJ (131 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 7.9 gram
Kulhydrat 9.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Joan  -  2012-08-12 18:42:33
Rigtig lækker æggekage :-) Jeg tilsatte også revet cheddarost. Dog havde jeg ikke tænkt på, at min pande ikke kunne tåle at komme i ovnen :-/

Helle  -  2009-01-24 18:27:21
Rigtig god opskrift. Æggemassen får den helt rigtige konsistens. Skruer man ned for varmen kan æggekage steges færdig på komfuret evt. under låg.

lena  -  2008-01-14 20:08:25
dejligt og let at lave passer sig selv. Udskift maelk med floede uhmm