Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Syltede Grønne Figner

Syltede Grønne Figner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SyltningRet : Syltning - Diverse syltning

Hovedingrediens : Frugt - Figner - Figne - Figen

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 fyldige grønne figener
30 ml.slaked limefrugt per 5 liter vand
 
 Sirup:
 Pr. kg. figner
1.8 l.vand
1.25 kg.hvidt sukker
20 ml.citronsaft
 evt.1 stykke ingefærrod knust
 
Opskrift:
Afvej figenerne og beregn mængden af sirup. Skrab figenerne med en kniv og lave et kryds i hver hvor blomsten har siddet. Lav en slaked limefrugt opløsning og læg fignerne i blød natten over. Skyl figenerne grundigt i friskt vand og lad dem ligge i blød i cirka 15 minutter.

Sirup:
Bring vandet i kog og hæld det over sukkeret i en stor gryde. Tilføj citronsaft og evt. knust ingefærrod og bring blandingen i kog under omrøring.

I mellemtiden, koges figenerne tildække i vand omtrent 15 min, eller til de er knapt møre. De er klar når en tændstik kan trænge let gennem skindet.

Gryden tages af varmen og figenerne tages op med en hulske og tilsæt den kogende sirup.

Koges uden låg til figener er meget møre og siruppen er tyk.

Øs figener og sirup i varme tørre og steriliserede glas og luk straks.

Tips:

Jeg har oversat opskriften fra engelsk og er ikke helt klar hvad der menes med slaked limefrugt, tænkte det kunne være savt eller skivet limefrugt.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (6 stemmer)

Opskriften er vist 29455 gange,
og udskrevet 674 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

lisbeth  -  2019-10-04 16:25:56
Slaked lime betyder læsket kalk

jens  -  2018-11-24 12:17:43
"slaked lime" er ikke lime frugt men "læsket kalk"

Ole Winther Christensen  -  2017-10-26 09:55:18
Mon ikke der har stået slaked lime i den engelske opskriften? Det betyder nemlig calciumhydroxid (læsket kalk)

gerd  -  2017-10-10 22:26:09
'slaked limefruit' giver oversættelsen 'slagtet limefrugt'. Jeg tænker, man laver 5 l vand blandet med 30 ml småthakket/skåret limefrugt, som fignerne så ligger i natten over for at tilføje dem en god egenskab. Lidt i stil med, når man salter drueagurker inden syltningen for at gøre dem sprøde.

Niels  -  2016-12-18 15:43:05
Slaked lime hedder læsket kalk på dansk. Det har intet med citrus at gøre

*lasse  -  2016-11-06 15:11:29
Slacked lime er læsket kalk?

Anette  -  2014-09-03 14:40:22
Slaked lime er læsket kalk, også kaldet calciumhydroxid Ca(OH)2. Det er en stærk base modsat den sure limefrugt. Tilsættes for at neutralisere syren i frugt, eller for at opnå en rigtig konsistens eller farve i visse fødevarer. Menes nogle steder i verden at forøge madens næringsværdi.

Ole  -  2008-11-14 13:56:49
Uses of slaked lime = Calcium hydroxide: -In the food industry for processing water (for alcoholic and soft drinks) -For clearing a brine of carbonates of calcium and magnesium in the manufacture of salt for food and pharmacopoeia -In Native American and Latin American cooking, calcium hydroxide is called "cal". Corn cooked with cal becomes nixtamal which significantly increases its nutrition value, and is also considered tastier and easier to digest. -In chewing Betel nut or coca leaves, calcium hydroxide is usually chewed alongside to keep the alkaloid stimulants chemically available for absorption by the body -Similarly, Native Americans traditionally chewed tobacco leaves with calcium hydroxide derived from burnt shells to enhance the effects

Ole  -  2008-11-14 12:26:36
Slaked lime er melkalk, calciumhydroxid, et blødt hvidt krystallint lidet vandopløseligt pulver Ca(OH)2, som fremstilles ved at sætte vand til calciumoxid, brændt kalk, CaO.

Jette  -  2008-10-01 14:04:20
Hej.- Lige for at gøre opmærksom på, at ordet slaked bl.a. også betyder mættet. Altså en god, kraftig limefrugtsaft. Jeg skal iøvrigt igang med figensyltning nu. M.v.h. Jette

Annette Pedersen  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har lavet fignerne på en lidt anden måde. Jeg har brugt halv hvid sukker og halv brun farin, derudover har jeg tilsat ca. 1½ dl. rom pr. kilo figner rommen er tilsat efter gryden er taget af varmen.

Marianne  -  0000-00-00 00:00:00
Ps Jeg mener naturligvis sliced (Skivet)

marianne  -  0000-00-00 00:00:00
Tror du ikke slaked lime er en trykfejl, jeg tror der skulle stå slicer lime, Alrså skivet limefrugt. Slaked lime er nemlig læsket kalk, og det kan vist ikke være rigtigt. Jeg er spændt på om mine figner bliver gode, de er nemlig meget grønne. Mvh Marianne