Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Cremet jordskokkesuppe med ristet bacon

Cremet jordskokkesuppe med ristet bacon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Rodfrugter - Jordskokker

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : daytiger

Indsendt :


Cremet jordskokkesuppe med ristet bacon, billede 4 Cremet jordskokkesuppe med ristet bacon, billede 1 Cremet jordskokkesuppe med ristet bacon, billede 2 Cremet jordskokkesuppe med ristet bacon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Jordskokker skrællet vægt
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
250 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
8 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1 tsk. Muskat, friskrevet
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
2 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pynt:
150 gram Bacon i tern
   
 
Opskrift:
Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i grove stykker. Pil løget og skær i tern.

Rist grøntsagerne i olivenolie i en gryde og tilsæt hønsefonden- Lad det simre i 20 minutter og tilsæt piskefløde og reven muskat. Lad det simre yderligere 5 minutter til alt er mørt.

Blend suppen og smag til med salt, peber og citronsaft.

Bacon ristes sprødt på en pande og tages op.

Anret jordskokkesuppen rygende varm i 4 varme dybe tallerkener med bacontern.

Server med flutes.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (955 stemmer)

Opskriften er vist 1726784 gange,
og udskrevet 64986 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 8637 (2056 kcal)
KJ pr. Pers. 2159 (514 kcal)
Vægt ialt 2008 gram
Vægt pr. Pers. 502 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 430 KJ (102 kcal)
Protein 2.3 gram
Fedt 8.0 gram
Kulhydrat 6.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Hipse   -  2020-05-17 13:45:26
Nem og meget lækker suppe. Jeg har lavet den flere gange. Sidste gang brugte jeg sød kartoffel, hvilket jeg synes, gjorde den endnu mere lækker.

Grethe Andersen  -  2019-03-30 10:49:14
Meget nem og lækker suppe der kan laves til små og store selskaber dagen før. Fin anvendelse af egne jordskokker fra haven. Hvis man skrubber de nyopgravede jordskokker godt, kan man roligt undlade at skrælle dem. Når det hele blendes, ser man bare bittesmå lysebrune pletter i den lyse suppe. Lidt fintskårne skrællede rå jordskokker passer fint som pynt sammen med bacontern.

Sys  -  2018-11-17 09:15:18
Supplér med 8-10 fed grovhakkede hvidløg og hold dig til de 6 dl hønsebouillon og du får et encellent resultat. 5 flotte kokkehuer her fra ...

Mona  -  2018-02-25 14:27:17
Hvis man gerne vil have suppen lidt mere tyk i det så nøjes med de 6 dl hønsebolion.

Henny  -  2018-02-24 11:05:30
Min topping består af ristet bacontern solsikkefrø. Græskarkerner. Soltørrer tomater i olie citronskal og saft. I kan tro der smager og knaser prøv-----

Camilla  -  2017-11-15 17:32:33
Rigtig lækker suppe, nem at lave.

Sussie  -  2017-05-29 17:55:18
Også helt fantastisk med røget kål pølse skåret i tern istedet for becon

Sussie  -  2017-05-29 17:53:48
Jeg anvender kaffefløde i stedet for piskefløde, smager dejligt

  -  2017-01-07 18:41:58
Super lækker suppe. Jeg serverede med ristede krydrede græskar kerner i stedet for bacon, men det blev den ikke dårligere af.

irene  -  2017-01-07 09:55:15
dejlig nemt opskrift. skønt smag..

Mette  -  2016-07-04 22:36:53
Vildt lækker opskrift :) Det kan anbefales at riste noget parmaskinke i ovnen og smuldre udover suppen ved servering, sammen med nogle rugbrødscroutoner. Det smager fantastisk.

Gitte  -  2016-04-19 19:08:51
Hvorfor bedst hvis man bruger økologiske ingredienser ?

Sonja  -  2016-04-06 23:17:20
Veldig god oppskrift! Best hvis man bruker økologiske ingredienser.

Tina Schøne   -  2016-02-02 08:38:19
Kan jordskokker suppen laves dagen før ?

  -  2016-01-22 11:38:46
kan man undlade citronsaft?

Helle g hansen  -  2015-12-05 17:30:29
Også lækkert at lave tynde skiver jordskokke og friturestege og bruge ovenpå i stedet eller sammen med bacon 👍🏻

Per  -  2015-11-06 16:54:54
Vi har sløjfet de mange grå bjælker med printerfunktionerne, og har samlet dem i en knap som åbner en popup med udskriftsmulighederne. Printerikonet finder du til venstre for deleknapperne, lige over ingredienserne.

fam.hou  -  2015-11-02 16:57:15
Hvorfor kan man ikke bare printe jeres opskrifter ud? Har prøvet med jordskokkesuppe. hilsen Jannie

Betina  -  2015-10-29 11:21:35
Hvis man vil fryse det ned, er det så bedst at vente med at putte piskefløde i til det har været i fryseren

Nikolai  -  2015-10-12 19:31:20
Har lige lavet den - hold nu op den er god Kan varmt anbefale den 😀👌

  -  2014-12-26 11:24:41
Jeg vil gerne lave denne supper til forret til nytår. Nogen der ved om denne opskrift er laver til forret eller hovedret ? Håber der er nogen der kan hjælpe mig :) Knus

Kræsenpinden  -  2014-09-21 17:16:18
Jeg intet mindre end elsker denne suppe, ligeså gør de gæster jeg har serveret den for :-) Jeg tilføjer lidt cayennepeber, og serverer den med varmt ciabattabrød, haps! :-)

Susanne 40   -  2014-04-06 11:49:53
Super lækker suppe!

Jannie  -  2014-03-23 12:56:19
Nogen der ved om suppen kan fryses?

MG  -  2014-02-02 08:54:07
Der står at suppen nemt kan fryses tidligere i kommentarerne.

Jannie  -  2014-01-27 10:14:41
Nogen der ved om suppen kan fryses?

Jannie  -  2014-01-26 19:51:54
Nogen der ved om suppen kan fryses?

Jannie  -  2014-01-26 09:00:57
Nogen der ved om suppen kan fryses?

Helle F.  -  2014-01-19 20:26:31
Fantastisk suppe. Hele familien incl teenager er vild med den. Har prøvet at skifte hønsebouillon ud med grønsagsbouillon og fløden ud med en dåse kokosmælk. Det smager også godt,er sundere og kan spises af veganere .

Nils Ole  -  2013-12-30 19:21:08
Det er en dejlig suppe. Istedet for bacon serverer vi suppen på ristede kammuslinger - 2-3 per person. Og når man då bruger grønsagsboullion kan man servere den for ikke-kød spisere. Laver den her i aften, så den kan stå 24 ti er inden den bliver forret til nytårs menuen.

Stine  -  2013-10-28 18:30:40
Jeg elsker denne suppe! Jeg har lavet den masser af gange, og det er nu blevet et hit herhjemne at servere hvidløgsmarinerede, stegte tigerrejer til... Det kan varmt anbefales. :-)

  -  2013-04-22 12:42:24
Super god suppe, jeg synes dog at suppe bliver ekstra god med citronsaft! Jeg synes dog at suppen bliver for fed ved at putte 2,5 dl fløde, så jeg spare lift med fløden :-) Men virkelig god opskrift, elsker den!

Ulrik  -  2013-02-28 18:33:25
Super lækkert! Jeg synes godt den må få lidt ekstra citron og muskat. Og så kan pancetta anbefales i stedet for bacon!

Maria  -  2013-02-12 09:49:04
Suppen smager fantastisk! Serverer den med chorizzo ristet på panden istedet for bacon :)

Gitte  -  2013-01-16 19:11:59
Vi prøvede den lige til aften - tager ca 1,5 time at lave når 2 børn på 5 og 2 år hjælper til. Resultatet var bare rigtig, rigtig godt! Vi supplerede med 4 gulerødder, mest for farvens skyld, og toppede med bacon og persille. Skønt!

Jeanette  -  2012-12-18 09:05:49
Vil lave den som forret til juleaften - mon ikke det passer godt som en lille starter? og nogen der ved om man kan lave den tidligt (f.eks om formiddagen) og varme den op?

Janni  -  2012-12-05 23:45:53
Dejlig nem opskrift der passer lige til mine smagsløg. Dejlig der skal så ingredienser i og den alligvel blir fantastisk. Kan varmt anbefale den!

Frederik Berggreen  -  2012-11-13 19:18:10
Det var bare en super suppe. Elsker den! Det er bare min yndlings ret. Hvis jeg kunne, ville jeg spise suppen hver eneste dag uden at blive træt af den! Kærlig hilsen frederik

Martin  -  2012-11-03 19:05:23
Jeg er også glad for den opskrift - de sidste par gange jeg har lavet den har jeg brugt sweetpotato istedet for almindelig kartoffel. Det er utrolig lækkert.

David  -  2012-11-02 23:08:47
Prøv med skrællede æbler istedet for kartofler - det giver lidt syre og sødme :)

Benny  -  2012-10-29 17:43:40
super god opskrift,jeg laver 10 liter af ganger og hælder det på mælk katoner og fryser det, farven bliver mere festlig med et par gulerødder og jeg bruger altid grønsagsbouillon i steden for hønsebouillon og sever med varm flutes

Connie 2012-20-06  -  2012-06-20 19:02:36
En meget velsmagende suppe, med citronsaft, muskat, bacon og det hele.

louise d  -  2012-04-12 17:48:45
rigtig god suppe servere den næsten altid når vi har gæster :-)

Anita  -  2012-04-11 20:18:45
29-03-2012 lavede chips af jordskokker som tilbehør - det var godt

Marianne  -  2012-03-11 14:03:45
Dejlig velsmagende suppe. Er en succes hver gang. Hvis man ønsker suppen lidt sundere kan fløden sagtens erstattes med en lettere produkt, det forringer på ingen måde retten. Tak for en super skøn opskrift.

Mikkel  -  2012-03-10 19:45:33
den var super god!

  -  2012-02-22 18:11:09
Dejlig og rigtig nem suppe! Fungerer helt fint med kaffefløde frem for den fuldfede 38%... så føler man sig da lige knap så syndig... :0) Og en lille brødcrouton kan også sagtens erstatte bacon'en, som nu ellers klæder de fleste retter ret fantastisk!

Erik Gregers  -  2012-02-07 15:36:55
Jeg lavede til min 75 års fødselsdag ca. 4 ltr. Jeg brugte ca. 1½ kg jordskokker som jeg kogte op i en hjemmelavet hønsefond, og blendede den da den var færdigkogt. Serverede med finthakket tørstegt bacon-hakket purløg og ristede brødcroutoner. Selv mit yngste barnebarn på 4 år spiste, som om det var hans elskede risengrød. STOR SUCCES med mange ønsker om kopier af opskriften. Ps.: Den kan fint laves i god tid, da den er velegnet til frysning.

Anglo  -  2012-02-04 21:12:36
Herlig suppe - en sikker vinder! Prøv at tilsætte grofthakkede smuttede mandler i suppen. Smager pragtfuldt og giver god kontrast til den meget cremede suppe. Lidt grønt på toppen giver det sidste pift.

Maj  -  2012-01-21 11:37:30
Jeg bruger Creme-fine i stedet for fløde og så er jeg enig med Peter. kun 1 spsk citronsaft. Men fantastisk suppe, som vi jævnligt laver herhjemme.

Johannes.  -  2012-01-12 15:51:02
Super opskrift Kan med fordel toppes med super tynde (revet) skiver ristet jordskokker+lidt ristet sortfods skinke ;-)) og tynde skriver ristet rugbrød !

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her