Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Mini-rugbrød

Mini-rugbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Brød

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : daytiger

Indsendt :



Ingredienser:
25 g.gær
2.5 dl.lunkent vand
2 tsk.honning (gerne økølogisk akaciehonning)
300 g.groft rugmel
200 g.hvedemel
1 tsk.salt
 
Opskrift:
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt de øvrige ingredienser. Hold lidt hvedemel tilbage, hvis dejen skulle vise sig at være tilpas fugtig, før det hele er kommet i. Ælt dejen igennem og stil den til hævning en lille time.

Slå dejen ned, form 12 små brød, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 20 min.

Pens dem eventuelt med lidt pisket æg og pynt med sesamfrø, birkes, græskarkerner eller solsikkekerner.

Sæt brødene i ovnen og bag dem midt i ovnen ved 225 grader i ca. 25 minutter.

Tips:

Disse rugbrød smager dejligt og egner sig glimrende til frysning. Du kan derfor med fordel bage en stor portion og så hive dem op aftenen før, du skal sende dem med i ungernes madpakker.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (6 stemmer)

Opskriften er vist 13274 gange,
og udskrevet 572 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Sissel ottosen 6kl nordenskov  -  2007-10-22 15:45:29
Den er god både på den saftige* og økologiske* måde.

Anna  -  2007-10-22 15:43:31
Den er vildt god:-) prøv den jeg syntes i skal prøve medd lidt gulerod.... Umhh nam nam