Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Brunsviger på en halv time

Brunsviger på en halv time, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 24 Pers.
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 30 minutter

Indsendt af : Benjamins farmor

Indsendt :


Brunsviger på en halv time, billede 4 Brunsviger på en halv time, billede 1 Brunsviger på en halv time, billede 2 Brunsviger på en halv time, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Gær
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
800 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Sukkermasse:
150 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
2 spsk. Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
0.5 spsk. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Dej:
Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt sukker, mel og smeltet afkølet margarine. Æltes let til alt er samlet og fordeles jævnt i en stor bradepande. Tryk dybe huller i dejen (til sukkermassen)Dejen er ret blød!

Sukkermasse:
Margarinen smeltes i en gryde og røres sammen med farin, sirup, mælk og kanel. Den varme sukkermasse fordeles jævnt over dejen.

Sættes i en kold ovn - tænd på 200 grader C. alm. ovn og bag i 20 minutter.

Hæver meget, så husk en STOR bradepande 33x38 cm. eller deromkring.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (825 stemmer)

Opskriften er vist 767912 gange,
og udskrevet 16245 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 30061 (7157 kcal)
KJ pr. Pers. 1252 (298 kcal)
Vægt ialt 2300 gram
Vægt pr. Pers. 95 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1307 KJ (311 kcal)
Protein 3.7 gram
Fedt 9.4 gram
Kulhydrat 53.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2020-08-03 15:46:28
Fantastisk lækker og nem at tilberede

Queen Hannah  -  2020-06-13 12:45:14
Rigtig god. Tilpas mængde topping :) Tilfreds

Camilla Christensen  -  2020-05-29 16:37:21
Lavede kun halv portion af dejen, og det passede perfekt til en bradepande. Den smagte fantastisk, og som et + puttede jeg et 1/2 brev kagecreme i remoncen. 5 stjerne her fra

Ditte  -  2020-03-25 14:05:23
Der er så meget gær i opskiften at jeg kunne smage det i den færdig kage og et langt stykke tid efter “stak/prikkede” det stadig på tungen (Hvis nogle kender følelse)... Ellers dejlig, så prøver med mindre gær næste gang og håber at hævningen stadig vil funger... (12 pers til en springform str og måske kun 25g gær??)

Tina Hansen  -  2019-12-19 18:25:24
Kommer et brev kage creme pulver i sukkermassen efter det er varmt og rører det rundt inden det på føres på dejen så er den perfekt❤️

Mig  -  2019-04-25 15:32:44
Fantastisk opskrift, hurtig nem og lækker - men dejen er lidt fersk og bør efter min mening tilsættes ½ tsk. salt

Marie-Louise Petersson  -  2018-10-06 16:18:02
Har igen og igen og igen bagt denne skønne brunsviger😋 Familien er VILDE med den..!! Jeg bager halv portion til en lille bradepande, som passer perfekt til 4 personer.

Mi  -  2018-03-28 14:05:57
Den er fantastisk!!! Vi laver den altid. Jeg plejer at lave huller list før med fingrene og så igen med en ske, når sukkeret er helt på:-)

Johnny  -  2018-02-17 15:53:54
Hvordan fanden vil du lave huller, i en dej der er så Lind som den.

Iman 9 år  -  2017-11-28 18:42:22
Den er heeeeeelt vild go jeg lavede den med min mor

  -  2017-11-28 08:29:50
den bedste brunsviger

Christina   -  2017-07-07 23:54:28
Den er fantastisk god. Jeg brugte dog sødmælk istedet for vand. Skal helt sikkert lave den igen.

Joan  -  2017-06-28 16:08:05
Dejlig nem .... slut med at købe brunsviger ;-)) ...ja husk stor bradepande ;-) passer perfekt til 38 X 40 med bagepapir op over kanterne :-))

Katrine  -  2017-05-16 15:45:13
Rigtig fin opskrift :) En dejlig blød og luftig dej. Den hæver MEGET, så pas på sukkermassen ikke løber ud i ovnen. Jeg brugt lidt mere kanel end nævnt og kom også lidt salt i dejen.

Holm  -  2017-04-21 13:05:05
Hvor længe skal det hæve..??🤔

  -  2017-04-11 21:16:48
Hej Sidder og kikker på denne opskrift , Kan det passe at der kun skal bruges 0.5 spsk mælk ???

Ida Guldborg  -  2017-02-23 12:23:52
Simpelthen den bedste brunsviger opskrift jeg nogensinde har prøvet. Jeg synes dog at der var for lidt sukkermasse, så jeg lavede ½ portion ekstra og så passede det. Derudover kom jeg ½ tsk salt i til 6 personer da jeg kunne læse i tidligere kommentarer at det mangler. Sidst men ikke mindst brugte jeg 1 spsk. kanel i stedet for 1 tsk. Den smager virkelig himmelsk og det bliver helt klart en af vores favoritter herhjemme.

Mie  -  2016-12-28 21:15:53
Den er rigtig god og nem. Men synes dejen kunne trænge til en smule salt 😊

Maria   -  2016-12-26 13:11:51
Kan man bruge lys sirup i stedet?

Christina   -  2016-12-03 11:02:21
Prøv at erstatte halvdelen af farin med kanel/sukker blanding (styrke efter smag, men mere kanel end man lige tror). Den bliver endnu lækrere, den skarpe farinsmag afbødes og end skøn fyldig sang fremkommer. Man kan ikke direkte smage kanelen 😛

Øyvind  -  2016-11-20 18:12:37
Skal den i kold eller varm ovn? Fantastisk god kage! Anbefales av en nordmann!

  -  2016-11-16 10:23:24
Idag skal jeg bage den igen,til en masse pensionister,godt med guf,go til dem😄😄😄

Dorthe  -  2016-11-12 09:45:15
Denne opskrift har flere gange været med til at redde dagen, når der kommer uanmeldte gæster eller når jeg har glemt at bage kage til et eller andet. Perfekt kage hver gang. Jeg plejer ofte at dække den til umiddelbart efter den er kommet ud af ovnen og så er den lækker blød og lun, når den serveres efter en times tid.

Weber  -  2016-10-26 09:17:59
Vil lige sige, at den sagtens kan fryses når den er bagt. Pak den ind i bagepapir og put den i en 150 grader ovn i 8 - 12 min. hvis den kommes ind frossen. 5 min optøet.

Weber  -  2016-10-26 09:12:22
Har lavet den mange gange. Den bedste opskrift jeg har prøvet

Mette B   -  2016-10-19 23:22:23
Den bedste opskrift på brunsviger. Og så nem og lave.

Solveig A  -  2016-10-01 00:40:59
Har lavet den nogen gange efterhånden. Den er bedre end bagerens, og alle er vilde med den, og folk bestiller mig faktisk til at lave en til dem ;-) Og så er den let at gå til, jeg er ellers ikke en ørn til det med bagværk, men den her, den spiller bare ;-)

Ena  -  2016-09-03 11:01:29
Er der nogen erfaring med at fryse den ned. Eller hvis jeg laver den dagen før. Bliver den lige så lækker når den lunes igen?

Anna  -  2016-07-22 22:50:14
jeg har sat opskriften til 6 personer, hvilket passer perfekt til en springform! jeg har oveni købet lavet eksta sukkermasse, hvilket er helt utroligt lækkert! denne kage jeg bagte får 5 store stjerner! (og jeg er endda fra fyn :D)

Lissi  -  2016-07-15 13:48:06
Hej. Størrelsen på bradepanden står til 33 x 38 cm til 24 personer, men det samme, hvis man beder om opskriften til kun 12 personer. Hvad er mon korrekt?

Janni79  -  2016-06-13 21:53:22
Fulgte opskrift fra punkt til prikke, dog er min bradepande lidt støre end 33*38 og havde der for lidt mas med at få dejen ud til kanterne, men det lykkedes :) Den smager rigtig godt og er super hurtig og nem - selv om min ikke blev lige så flot som billederne vil jeg kale det en succes :D

Emma   -  2016-06-05 17:42:17
Hvor lang tid skal den hæves

India  -  2016-05-27 16:57:25
Rigtigt lækker og nem at lave - selv min far, som nok er den værste til at bage, kunne få det til at lykkedes. Kan klart anbefale den!

Emilie  -  2016-03-23 19:23:26
Dejen blev noget klæg - den fik ca. 900 g mel, indtil jeg løb tør. Det var lidt en udfordring at få det fordelt i bradepanden, men resultatet var helt perfekt - dog med lidt længere bagetid (ca. 30 minutter).

  -  2016-02-17 10:07:37
Min bradepander er ikke så store, så Jeg valgte at fordele dejen ud på to bageplader med bagepapir, så der er plads rundt om dejen og derved render sukkermassen ikke ud i ovnen. Blev derfor nød ti at vælge varmluftsovn, håber det går an.

Gitte Larsen   -  2016-02-12 19:14:37
Den er simpelthen så lækker.... Dog brugte jeg lys sirup, men mums den skal laves igen.... Jeg brugte en foliebakke på 26*32 til opskriften til 12 personer, og det gjorde intet der var lidt ekstra dej ☺️

Jeanette   -  2016-01-29 16:37:34
Jeg eksperimenter med udstikker og muffins forme. Dejen er fantastisk og arbejde med. Jeg får 40 styk ud af denne portion. Det er så smart til ha med i skole kage. Tak

jesper  -  2016-01-28 14:28:51
den er lidt indviklet når det er et barn der skal lave den fordi der står bare at man skal putte ting i som skal være varmt eller lungent

Bamselise   -  2016-01-17 16:14:01
Rigtig god kage som sønnen osse kan lave😊😊

  -  2015-11-04 15:30:50
Jamen altså... så kan det da ikke være nemmere og sikken duft og smag :-))

Anja M   -  2015-10-10 17:06:45
Bedste Brunsviger ever.. lavet masser af gange...fantastisk

Mattias  -  2015-08-23 21:19:41
Har lavet denne brunsviger mange gange efterhånden så vil lige svare på nogle af spørgsmålene nedenfor. 1)Dejen skal ikke hæve udover den tid det tager at lave snasket, ovenpå. Det er derfor at kagen skal ind i en kold ovn. Den tid det tager om at ovnen bliver varm er en del af hævetiden. 2)Man kan ikke lave dejen dagen før, da det er en gærdej med meget gær i. Så skal man finde en anden opskrift med koldhævet dej. 3)Dejen passer til en bradepande, og skal bare strækkes ud til kanterne. Så passer tykkelsen på dejen. 4) Eneste ting jeg ændrer ift opskriften er at jeg bruger 1 spsk kanel i stedet for en tsk. Så smager snasket af mere.

Freia  -  2015-07-19 13:19:35
Elsker denne her opskrift! Jeg brugte sirup i stedet for sirup, smager også super godt. Ville bare gerne have vidst hvor længe dejen skulle hæve...

  -  2015-06-23 09:42:53
Hej ville bare lige hører om man kan lave dejen dagen før.

Kate K.  -  2015-06-20 13:29:44
Den er bare så gode :) Det bliver en klassiker hjemme hos os.

  -  2015-05-24 20:34:15
Er denne fryseegnet?

mathias  -  2015-05-21 13:55:39
Husk at det er en direkte varm ovn, ikke en kold ovn

A.  -  2015-05-15 14:19:25
Vellykket! :D

A.  -  2015-05-15 13:45:45
Den er i ovnen og her dufter godt! :D

  -  2015-03-15 15:19:27
hvor tyk skal bunden cirka være inden den kommer i ovnen? :-)

kasper  -  2015-03-07 17:57:03
den smager super godt, børnenes favorit

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her