Lammeboller i bouillon med nudler

Lammeboller i bouillon med nudler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Bollerne:
750 g.fårefars
0.5 lilleknoldselleri
0.5 citron
2 småæg
1 dl.cremefraiche 38%
3 spsk.små rosiner, udblødt i vand
 salt
 friskkværnet peber
5 dl.hønsebouillon, til kogning
 små stilke frisk timian, til pynt
 
 Bouillon til servering:
5 dl.god hønsebouillon
1 porre
50 g.usaltet smør
 
 Nudler:
100 g.hvedemel
1 æg
1 tsk.olie
0.5 tsk.salt
 
Opskrift:
Bollerne:

Sellerien koges møre i letsaltet vand med den halve citron. Løber af og pureres gennem en sigte.

Farsen røres sammen af kødet, selleripure, letpisket creme fraiche og rosiner.
Farsen smages til med salt og peber og formes til små boller, der pocheres (koges) i bouillon lige inden serveringen- de skal have ca. 3 min.


Bouillon til servering:

Porren renses grundigt og skæres i ringe på ½ cm.
Bouillonen koges godt igennem, porreskiverne tilsættes, og smørret piskes i den varme, men ikke kogende bouillon.
Porreskiverne skal være sprøde, men ikke rå.


Nudlerne:

Ingredienserne røres sammen til en smidig pastadej.
Den rulles tyndt ud på en pastamaskine eller med kagerulle på et melstrøget bord.
Skæres i strimler på 1 cm. Evt. med en klejnespore.
Pastaen skal kun koge i 1 minut i rigeligt letsaltet vand lige inden serveringen.


Anretning:

De varme nudler fordeles i 4 dybe forvarmede tallerkner.
Lammebollerne anrettes ovenpå og bouillon hældes over.
Der pyntes med fine små kviste af timian.





karakterer:
Opskriften er vist 5805 gange,
og udskrevet 144 gange.

Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu