Lavos

Lavos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :      Red:


Ingredienser:
 Dej:
1120 g.hvedemel
100 g.hel hvedemel
50 g.knust sukker
1 spsk.sukker
2 spsk.salt
50 g.fedtstof
1 l.vand
 
Opskrift:
I en stor skål, blandes begge slags mel, knust sukker, sukker og salt, bland fedtstoffet i. Tilføje vand og bland og ælte dejen til er det jævn og smidig, cirka 6 - 8 minutter.

Del dejen i 12 (230 g.) stykker, form hver især til en bolle, tryk flad til en pandekage, pakkes tæt i plastic og sættes i køleskab natten over eller mindst 2 timer.

Forvarm ovnen til 200 grader C. Tag dejen fra køleskabet og trykke flad med din hånd på en melet overflade. Rul så tyndt ud som muligt med en kagerulle i en oval facon, drys fladen så om nødvendigt. (Alternativt, kan bruges af en pastamaskine til at rulle dejen meget tyndt ud.)

Oliere ryggen af en bageplade let eller spray det med madlavning spray. Læg de tynde ark af dej på den olierede bageplade. Pensel med olivenoliere. strø med din favorit toppings så som ost, frø, fersk eller tørret krydderurter, hvidløg, cayenne, havsalt og peber. Gentages med resterende stykke af dej.

Bag en ad gangen i den forvarmede bageovn til mørke gyldenblond brun og sprød krøllet.

Bagetiden afhænger af tykkelsen på dejen.

Afkøle og servere, bræk det i sprøde stykker.

Giver 12 brød.


karakterer:
Opskriften er vist 6950 gange,
og udskrevet 111 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Opskriften har jeg oversat fra engelsk, men der er rod i målene, derfor har jeg skrevet de oprindelige mål bagved ingrediensernedet er specielt den hele hvede som jeg er i tvivl om. lbs og lb. skulle være engelske pund altså 455 g. men der står også 3/4 C (cup) og en cup mel vejer ca 140 g. og det passer også med den første melangivelse. Jeg vil tro at det er 455 g. hel hvedemel, så passer det også bedre med den l. vand og med 8 stykker på 230 g.