Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bagels

Bagels, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaIndsendt af : Cecilie

Indsendt :



Ingredienser:
50 g.gær
2.5 dl.lunkent vand
3 spsk.olie
1 tsk.salt
2 æg
600-725 g.hvedemel
 vand til kogning tilsat ca 1 spsk salt pr. liter
 
 Pensling:
 sammenpisket æg
 
 Pynt:
 birkes eller sesamfrø
 
Opskrift:
Gæren smuldres i en skål og røres ud i vandet. Tilsæt olie, salt og æg, og ælt så meget mel i, at dejen bliver smidig. Dæk skålen med et klæde eller film, og lad dejen hæve i 30min. på et lunt sted. Ælt dejen på et meldrysset bord. Del den i 16 stk, og tril dem til ca. 20 cm lange pølser, som er lidt tyndere i begge ender. Fugt den ene ende med lidt vand, og sæt pølsrene sammen til ringe. Klem enderne godt sammen. Lad vandet med salt koge op i en stor gryde. Læg et par ringe i ad gangen, og kog dem i ca 1-2 min. Tag dem op (evt med en hulske), og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Tænd ovnen på 220 grader. læg de forkogte ringe på en smurt bageplade eller bagepapir. De pensles med æg, drysses med pynt efter eget valg og bages midt i ovnen i ca 15 min. Lad dem køle af på en bagerist.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (32 stemmer)

Opskriften er vist 24025 gange,
og udskrevet 1005 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2013-10-26 12:54:17
Bagels er ikke fra USA de blev opfundet 1610 i byen Krakow i det sydlige Polen.

Natasha  -  2013-07-29 15:22:19
Hvor meget vand skal der i gryden?

nanotech  -  2011-08-03 23:49:23
Synes de smager supergodt, og det er sjovt at lave dem.

Nina  -  2009-11-23 09:10:10
Super nemme at lave, og smager fantastisk. man kan ogsaa bruge 1 brev toergaer i stedet for frisk gaer. Det var noedvendigt for mig efter som jeg bor i England, hvor frisk gaer ikke er saa nemt at finde.

esther  -  2008-01-15 17:40:30
wow.. det er jo magi at koge dem! de vokser!

Else  -  2007-06-05 12:38:08
Det er nemmere at forme dem til boller og forme hul med tommelfinger..

Matte  -  2007-03-16 13:48:12
Smager virkelig lækkert. Er nemme at lave...bliver dog hurtigt til en bolle i stedet under bagning. Men smager rigtig dejligt.

Kirsten  -  0000-00-00 00:00:00
man kan evt. pute lidt farin i eller sirup. Så smager de af mere.

Misha  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig gode og lette at lave.

tina  -  0000-00-00 00:00:00
super gode og lette at lave. Smager som hos den lokale bagel mand.. tak for opskriften..