Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Maltet sigtebrød

Maltet sigtebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Sigtemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
650 g.sigtemel
350 g.blandingsmel
20 g.salt
20 g.gær
20 g.risofarin
150 g.maltsats
3.5 dl.vand
 
Opskrift:
Gæren opløses i det lunkne vand og de øvrige ingredienser æltes i, hold lidt af sigtemelet tilbage. Dejen stilles til hævning i 40 minutter, dejtemperatur 34 grader.

Dejen æltes godt igennem og lægges i passende form.

Bages ved 200 grader C i ca 45 minutter.

Tips:

Risofarin skulle være et mærke og skulle betyde risbagemel.

Maltsats:
1 kg. Diastisk maltextrakt eller 3 kg. Malt udrøres med 30 kg. Rugmel eller hvedemel og vand til en blanding, hvis konsistens må være halvt flydende. Blandingen opvarmes under stadig omrøring til 60-70 grader. Blanding skal stå urørt i ca 1 time. Kan kun opbevares i ca. 10-12 timer


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 12911 gange,
og udskrevet 146 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Opskriften er fra en gammel bagerhåndbog og der var ikke egentlig beskrivelse af metoden så den er taget fra andre lignende opskrifter.