Pastelito de mil hojas (tusindbladkager)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Argentina Indsendt : Red : |
|
|
Dej:
Smulder mel, smør og salt i en skål og tilsæt citronsaft og æggeblommer. Kom det kolde vand i lidt ad gangen og ælt dejen sammen til den er ensartet og smidig. Læg et viskestykke over dejen og lad den hvile ½ time på et koldt sted. Rul dejen ud i en firkant, der er 80x80 cm. Pensel et lag halvsmeltet smør på og strø lidt mel på. Jævn melet ud med håndfladen, så det opsuges af smørret. Læg dejen dobbelt. Smør dejen som før og fold den sammen, dette gøres i alt 3 gange til dejen måler 20x20 cm. Rul dejen ud igen til 40x40 cm. Sørg for at dejen ikke hænger i bordet. Skær kanten til med en kniv, så dejen er fuldstændig kvadratisk. Skær 36 stykker ud af den. Rør kvædemarmeladen op med vinen og læg en tsk. på hver af de 18 firkanter. Anbring de øvrige firkanter på skrå over, så der dannes en stjerne med 8 spidser. Pres dejen godt sammen om fyldet og form dejen til blomster. Sukkerlage: Kog sukker og vand så længe at der dannes tråde af sukkeret, når der dryppes lidt sukker ned i iskoldt vand. Tag gryden bort fra varmen og kom vaniljeekstrakt i. Læg låg på og hold glasuren varm mens kagerne frituresteges. Anvend 2 gryder til friturestegningen. Kom først et lag blomster i den ene gryde og når de begynder at svulme op, men før de bliver brune, flyttes de ved hjælp af en hulske over i den anden gryde, hvor fedtstoffet er varmere. Lad dem dryppe af på flere lag fedtsugende husholdningspapir (køkkenrulle) Dyp dem i sukkerlagen og læg dem straks på serveringsfadet. Tips: Disse pastelitos kan også anvendes fyldte med kød eller skaldyr og serveres som en lille forret. De skal naturligvis ikke glaseres |
|
Opskriften er vist 10820 gange,
og udskrevet 152 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne