Baconrisotto

Baconrisotto, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Risotto

Hovedingrediens : Svinekød - Bacon

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Tofly

Indsendt :      Red :
Baconrisotto, billede 4 Baconrisotto, billede 1 Baconrisotto, billede 2 Baconrisotto, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 g.løg
2 spsk.olie
300 g.ris
5 dl.vand
1 bouillonterning
 
 
250 g.bacon hel
2 ds.tomatpure koncentreret
1 rød peberfrugt
 
Opskrift:
Løget hakkes i tern og svitses i olien i en gryde. Ris og vand tilsættes. Når vandet kommer i kog igen tilsættes bouillonterningen. Læg låg på gryden og lad det koge efter opskriften på risene.

I mellemtiden skæres baconen i tern og steges på en pande (sørg for at hælde fedtstoffet fra en gang i mellem så baconen ikke ”koger”

Når baconen er sprød tilsættes tomatkoncentratet Rør rundt og tilsæt den peberfrugten i tern Risene skulle gerne være færdige nu. hæld evt. overskydende vand fra.

Baconmassen blandes med risene





karakterer:
Opskriften er vist 181980 gange,
og udskrevet 3220 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (56 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-11-25 16:20:50
Kald den hvad I vil. Min søn har lavet den flere gange til fBirgitteamilien. Vi elsker den.,!

  -   2015-09-21 16:42:30
Enten bruger i ikke de ris der er anbefalet til risotto

  -   2015-05-28 16:03:16
mangler bare opskrift på risotteo uden dikkedare det gør an jo selv.

  -   2015-01-02 17:05:47
Hallo!! Har aldrig været risotto tag dig dog sammen det der er RIS

  -   2012-09-26 01:58:23
Jeg fandt ud af som ny i et køkken, at det er yderst smart at forkoge risene hvis det er poseris, mit resultat med en klumpet, lidt knasende ret. Men rigtig velsmagende, kan klart anbefales!

  -   2012-08-22 14:30:11
nej enig-det er ikke en "risotto" som vi kender den, men det var nu hvad jeg fik afvide den hed der hvor jeg smagte den. Jeg har fundet ud af at grødris er rigtig god til denne ret. Og ja... grøntsager som man har lyst.Kommer det i jeg nu engang har i huset

  -   2012-06-28 15:48:25
jeg har ikke smagt denne ret, men er blevet stop mæt af dumme ligegyldige kommentarer, fra tosser i et køkken. Skriv dog noget faglig kritik og ikke hvad I ikke kan lide eller hvad man også kan gøre. STRAM OP

  -   2012-06-15 15:55:36
Absolut intet med risotto at gøre.

  -   2011-10-12 14:45:32
nem at lave, men en svamperisotto er klart at foretrække selvom det tager længere tid og er mere pepperet. Synes den bliver lidt voldsom med tomatkoncentraten, men ellers ok og man skal altid ha bacon i fryseren og ris i skabet.

  -   2011-06-08 21:19:38
jeg må sige at den ser super lækker ud...

  -   2011-03-10 11:02:32
Er det ikke fløjtende ligemeget hvad man kalder en resept. Der er nogen som mener tuborg er ØL

  -   2011-02-26 11:55:59
En risotto har netop med ost at gøre. Der skal reven parmesan i mens den trækker. Denne opskrift har netop intet med risotto at gøre. Tilberedningsmetoden påskrevet poserne man køber med risotto ris er fejlagtige.

  -   2011-01-11 10:23:48
vi skal lave til ti hjemkundskab nums :D bacon

  -   2010-08-18 14:38:45
Jammen det her er jo ikke risotto. Der er bare en risret/gryderet...

  -   2010-08-18 13:02:02
Ej cmon.. En risotto har intet med vin og ost og alt muligt at gøre, det handler om de rigtige rundkornene ris, og hvorvidt risene er ristet inden man tilsætter væske eller ej. Hvilket de selvfølgelig heller ikke er i denne her opskrift, men bare fordi du tilsætter hvidvin til ris bliver det ikke automatisk en risotto.. "Se, Risengrød! Nu tilsætter jeg lige lidt vin, hov.. Nu blev det sqda risotto!"

  -   2010-05-15 00:04:36
Risotto, løgene skal klares og risene i og røres, derefter tilsættes 1 dl hvidvin. Varm boulion (1/2 terning med frosne suppeurter til kogepunkt), og tilsæt en suppeskefuld af det efterhånden, også gerne med hvidløg. Så får du den ægte risotto. Rør, og hold hele tiden øje med at de ikke "steges" rørre. Steg baconternene så de er sprøde, uden at være hårde, og tilsæt den færdige risotto. Det er en ægte italiensk risotto, og smager himmelsk. Denne opskrift som er beskrevet her er kun en risret, og har intet med risotto at gøre. Den ordinære ret kan ses på madhjælp.dk og er med video, så man kan se det trin for trin. Ret spændende at kigge på.

  -   2010-04-11 19:20:06
Lyder god nok, men har INTET med risotto at gøre, så jeg må lede videre...

  -   2010-04-11 18:33:37
Ser god ud, men har intet med risotto at gøre, det er en risret i stedet for...Hmm.. jeg leder videre...

  -   2010-02-20 12:26:46
Den er super god hvis man også lige puter lidt kylling stykker i :)

  -   2010-01-29 14:38:13
Risotto - uden vin, I don´t think so - det er en ommer på rigtig mange måder

  -   2010-01-27 12:49:39
Dette har intet af gøre med en risotto det er nærmere en ris pilaw ell bare en risret..

  -   2010-01-07 19:27:31
det har intet med risotto at gøre..

  -   2009-11-16 19:10:31
Det ser godt ud, men hvad betyder = (sørg for at hælde fedtstoffet fra en gang i mellem så baconen ikke ”koger” ??

  -   2009-10-24 17:07:15
Jeg synes ikke så godt om rå peberfrugt i varm mad, så jeg mener at den skal svitses med sammen med løget.

  -   2009-08-27 12:33:12
kan med store fordel tilsættes chili pulver, peber, masala, hvidløg/hvidløgspulver og mere bouillonvæde..

  -   2009-05-11 19:40:56
Det er en risret og ikke risotto.

  -   2009-02-12 19:22:53
man kan tilsætte stort set alle grøntsager

  -   2008-12-08 18:57:14
Jeg har ikke smag denne ret, men den lyder yderest lækker. Jeg vil da helt klart prøve at lave den engang. - Man kunne evt. tilføje lidt majs eller ærter?

  -   2008-01-31 11:58:31
En ganske udmærket ret