små kogte kolde kartofler2 små kogte kolde kartofler
50
g.
mandler50 g. mandler
3
strøgne spsk. hvedemel3 strøgne spsk. hvedemel
1
strøgen tsk. bagepulver1 strøgen tsk. bagepulver
Opskrift:
Smørret eller margarinen hakkes ud i melet, hjortetaksalt, sukker og vand tilsættes, hvorefter dejen æltes sammen.
Rulles ud, og velsmurte linseforme fores hermed.
Til mandelfyldet røres smør, sukker, hele æg, de mosede kartofler, mel og bagepulver sammen, mandlerne skal ikke smuttes, men males gennem mandelkværnen og blandes i.
Formene fyldes ¾ med fyldet, kagerne bager ved 200-225 grader C i ca. 12-15 minutter.
Kagerne står et øjeblik i formene, inden de hjælpes ud.
Kan oversmøres med mørk eller lys glasur, eller drysses med sigtet florsukker og pyntes med cocktailkirsebær, mandler eller kandiserede violer.