Supernemme Speltboller (Grundopskrift)
Hovedingrediens : Mel - Speltmel Indsendt : Red : |
|
|
Opløs gæren i vandet og rør sammen med de resterende ingredienser.
Dejen bliver meget klistret.
Herefter sættes dejen i køleskabet mindst 6 timer, gerne natten over.
Tænd ovnen på 225 grader. Sæt 12 boller på en plade med bagepapir. Stænk bollerne med vand og sæt dem i den varme ovn. Bages 15- 20 minutter. Tips: Denne opskrift er en grundopskrift. Det er blandingsforholdet og den lange hævetid som giver det gode resultat. Derfor kan både mel, vand og sukker udskiftes med andre lignende typer. (Hvedemel, mælk, honning. alt efter behag) |
|
Opskriften er vist 11420 gange,
og udskrevet 379 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Jørgen Ul riksen - 2017-08-12 14:45:21 Da jeg skulle lave speltboller blev dejen så fedtet, at den hang fast i hænder og slev, som jeg skulle bruge til at forme bollerne. Er der et tip til at undgå, at dejen klæber sig til alt andet end bagepladen? Susanne Møller - 2010-02-05 13:05:41 Rigtig gode boller. Der kan tilsættes kardemomme og drysses med perlesukker,hvis de skal bruges i en "sød" udgave.Har lavet dem i udgaven, hvor de står i køleskabet natten over. Det er rigtig nemt og meget lækker morgenbrød. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne