Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Mirabelle marmelade, rød

Mirabelle marmelade, rød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Marmelade

Hovedingrediens : Bær - Mirabelle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Mirabelle marmelade, rød, billede 4 Mirabelle marmelade, rød, billede 1 Mirabelle marmelade, rød, billede 2 Mirabelle marmelade, rød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Mirabeller, røde Beregnet ud fra udstenet vægt
500 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
1 Appelsin, skal og saft heraf 1 appelsin indeholder ca. 1 dl. saft
0.75 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Mirabellerne skylles og tøres. Man kan nu vælge at udstene mirabellerne eller at koge stenene med, og så før brugen at passere marmeladen gennem en sigte. Det skal ikke gøres ved tilberedningen af marmeladen, for så ryger også skallerne en tur, og de er med til at give smag til marmeladen. Til gengæld er de ikke så spændende at spise, så det er fint nok at sigte marmeladen inden spisningen.

Mirabeller, sukker og vand koges sammen og tilsættes flækket vanillestang og revet skal og saft af 1 appelsin. Koges i 20 min. under jævnlig omrøring.

Når det er ujævn mos, hældes den på skoldede glas, der evt. skylles med lidt spiritus. Glassene bindes til og lukkes forsvarligt efter afkøling.

Tips:

Mirabellemarmelade er fremragende i madlavning til tærter, og kan også røres op med timian, hvidløg og chili som en hurtig chutney til fisk eller fjerkræ.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (16 stemmer)

Opskriften er vist 54887 gange,
og udskrevet 1411 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 9385 (2234 kcal)
KJ pr. Portion 9385 (2234 kcal)
Vægt ialt 1175 gram
Vægt pr. Portion 1175 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 798 KJ (190 kcal)
Protein 0.2 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 46.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2018-08-26 16:27:25
Lavede med halv mængde sukker. Sukkermængden i opskriften virker for voldsomt. Der er meget sukker i forvejen i modne mirabeller. Marmeladen smager fantastisk, - men er løbe-tynd, på trods af at jeg tilsatte 1 tsk. ØKO-Melatin. Vil forslå at man stryger vand, - appelsinsaften er tilstrækkeligt.

  -  2012-08-28 22:16:36
Den er bare go. Også uden appelsin. Jeg kalder den "Sensommer marmeladen". ;)

  -  2011-08-24 16:35:26
Lavede med halv sukker mængde og smagte til, brugte også kartoffelmel oprørt i lidt kold vand, og blandet i den stadig lune marmelade for at tykne lidt..det smager fantastisk

helle  -  2011-08-16 22:58:32
nu har jeg prøvet syltesukker og det er godt man følger opskriften bag på pakken ,,det slår aldrig fejl ...har prøvet med blomme og jodrbær og ribs ..og hele familien elsker det :-)

  -  2011-08-14 17:09:57
Har brugt orange mirabeller, halveret sukkermængden og jævnet med kartoffelmel - gryden er stadig varm, men det tyder fantastisk

Brix  -  2011-08-13 10:52:17
Der er efter min mening ALT for meget sukker i.Jeg anbefalder man prøver sig lidt frem med sukker, jeg havde ca.1100 gr mirabeller og brugte kun 300 gr sukker.

  -  2011-08-08 18:53:54
Skal ud at plukke de røde, er ret mange..såå det bliver denne marmelade jeg går ud efter....:)

  -  2011-08-02 21:59:49
Har ændret på opskriften således 2½ kg røde mirabeller 1kg sukker saften af 1 citron vaniliestang efter smag - evt. 3 stk Det hele sættes over svag varme i en gryde og koger, til mirabellerne er bløde. Stenene tages fra og resten drypper af gennem si til den ønskede konsistens. Saften hældes på flaske og marmeladen hældes på glas. Der bliver meget saft, selv når der ikke hældes vand ved blommerne, når de koger. Marmeladen smager fantastisk ovenpå vandrisengrød !!! (grødris kogt på vand og lidt salt, i stedet for på mælk.

  -  2009-09-22 12:59:56
Meget sød og meget flydende....

Jeannie  -  2009-09-08 22:52:59
Lyder rigtig god. Hvor lang er holdbarheden?

  -  2008-08-17 08:26:22
prøv at blande dem så der er både gule og røde