Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Druknede æg i ristet tomatsuppe

Druknede æg i ristet tomatsuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SuppeRet : Suppe - Tomatsuppe

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Tomat - Tomater

Oprindelsesland : Mexico

MexicoIndsendt af : Karina

Indsendt :



Ingredienser:
4-6 Tomater
1-1.5 l.Hønsebouillon
2 spsk.god olivenolie
1-2 løg i meget tynde skiver
1.5 tsk.salt
0.5 tsk.friskkværnet peber
4 fedhvidløg (knust)
2 friske Chilipeber (kan undlades)
8 æg
 revet parmasanost eller romano
4 store tortillas eller flutes
 
Opskrift:
Varm grillen i ovnen op. Læg tomaterne i et fad og placer den 10-15 cm. under grillen. Grill tomaterne til de er sorte, vend dem af og til.

Tag tomaterne ud af ovnen, lad dem køle lidt af, og skær stilkeenden af.

Kom alle tomater i en blender sammen med 2½ dl. bouillon, og purér det til det er jævnt. Stil det til side.


Varm olien op i en gryde el. sauterpande. Ved næstenrygepunktet kommes løg,salt og peber i. Sauter til løgene er gyldne. Tilsæt hvidløg og hele chilier og sauter i ca. 1 min. Tilsæt resten af tomatmassen og resten af bouillonen. Bring det i kog, og lad det simre i 10 minutter uden låg.


Druknede æg:
Slå et æg ud i en kop... forsigtigt, så blommen ikke går i stykker.Lad det glide langsomt ned i den kogende suppe. Fortsæt med resten af æggene. Kunsten er at koge æggene så blommen er blød og hviden stiv. ca. 4-6 minutter alt efter hvor store æggene er. Øs jævnligt suppe over æggene med en suppeske. Løft forsigtigt æggene op med en hulske, og læg 2 i hver tallerken. Øs suppe hen over og drys med osten. Server straks med tortillas eller flutes.

Tips:

Er du ikke til stærk mad kan chilierne sagtens undlades. Så skal du bare salte den lidt mere. Er også god med mange løg i, så du får en tomat/løgsuppe. Har du ikke tid til hjemmelavet flutes, så er et toastbrød med revetost grillet i ovnen en god erstatning.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (14 stemmer)

Opskriften er vist 19605 gange,
og udskrevet 368 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Claus W  -  2011-08-12 09:26:20
lyder godt, jeg vil følge Julies råd

Anders  -  2008-09-23 12:46:53
Lyder spændende med de æg.. de skal prøves

Julie  -  2007-10-08 10:03:46
Den virker lidt tynd, smager vildt godt, men jeg spæder til med lidt fløde, så er den rigtig lækker.