Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Gode grovboller

Gode grovboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Boller 18 Boller
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Grahamsmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Karina

Indsendt :


Gode grovboller, billede 4 Gode grovboller, billede 1 Gode grovboller, billede 2 Gode grovboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

120 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
700 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Gæren røres ud i lunken vand. Sukker, salt og olie røres i. Durumhvedemelen eller grahamsmelen røres i. Herefter tager du lidt hvedemel i af gangen. Og så meget hvedemel at du ender med en luftig og pæn dej. Ikke for tør og tung. Æltes godt og længe (ca. 4-5 minutter) Dejen hæver under klæde i 20 minutter (el.jo længere jo bedre).

Herefter slås dejen ned og formes til boller, og lægges på en bageplade med bagepapir. Her efterhæver bollerne min. 20 minutter.

Pensels med det piskede æg. Og bages i 15 - 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Tips:

I stedet for grahamsmel kan der bruges havregryn. Vær dog obs på at det suger meget væske, så bollerne kan godt blive tunge, hvis du kommer for meget i. Er også super gode hvis der puttes revet ost ovenpå inden de bages. Egner sig også til brød i form.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (199 stemmer)

Opskriften er vist 672845 gange,
og udskrevet 12063 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 16056 (3822 kcal)
KJ pr. Boller 892 (212 kcal)
Vægt ialt 1536 gram
Vægt pr. Boller 85 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1045 KJ (248 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 7.3 gram
Kulhydrat 41.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Malene  -  2020-05-31 14:13:17
Super gode boller men bruger mere hvedemel end der står i opskriften. De er også gode dagen efter eller efter de har været på frys

Milla  -  2020-05-05 07:36:48
De smager rigtig godt og hvis man følger opskriften skal der IKKE mere mel i. Det er muligt hvis man vælger en anden mel. Smager rigtig godt og er ikke tøre dagen efter.

Mette  -  2020-04-24 12:03:02
Super lækre boller, samt nemme at bage. Har i dag kommet lidt yoghurt natural og havregryn i dejen. Tak for opskriften :-)

Malle  -  2020-03-28 10:01:17
Super opskrift. Vi bruger den både til boller og pølsehorn

Kristine Grønbech Jensen   -  2020-02-10 08:44:36
Opskrift perfekt. Dejlige luftige boller. Perfekt til brunch, morgenmad. 🤗

Birte  -  2019-10-18 16:54:56
Jeg var lige ved at glemme vandet. JEg havde opløst gæren i lidt vand. Men det kom bare i til sidst. De blev så fine lette og luftige selvom jeg brugte havregryn og lidt solsikkekerner. Men vil også prøve med gulerødder og andet

Luna   -  2019-10-01 18:53:44
Super nem dej .....! Men Skal de ind en plade af gange eller kan man sætte flere ind af gange ??? Brugte en lille smule mere mel men det var ikke meget :) Glæder mig til og smage resultatet ;)

Karina  -  2019-08-24 15:42:42
Bollerne blev gode, men man er nødt til at bruge meget mere mel, så opskriften holder ikke helt med mel

Janni   -  2019-06-14 19:40:38
Super gode og nemme boller. Jeg tilsat så revet gulerødder , grov hvedemel istedenfor grahamsmel og knap så meget alm mel:-) Min dej var små klister men det var med vilje, så bliver de ikke tøre og træls ..

Freja  -  2018-07-26 10:37:34
Super gode og nemme boller!! Falder i god jord i familien.

Ditte  -  2018-04-09 15:55:29
Super gode grovboller, perfekt til når man er træt af rubrugsmadder ;)

Bollemester  -  2017-07-16 13:16:04
Perfekt "grundopskrift". Jeg bruger forskelligt mel fra gang til gang. Mest hvedemel, grahamsmel, havregryn, rugmel mv. Men min favorit er vist speltmel! Varierer også "fyldet": Har brugt mandler, rugkerner, valnøddekerner, marcipan (marcipan var en fuser, trods den gode og søde ide), revet appelsinskal mv. Har penslet med vand, æg og honning. Altid spiselige og ikke alt fyldet har været lige heldigt. Men som grundopskrift er den jo fantastisk! Har dog et par gange begået den fejl at ælte for lidt (stadig spiselige, men noget tunge, kompakte i det).

Emma & Amigo  -  2017-04-18 22:16:53
Kan ikke sige andet en Mums... Jeg prøvede at lave dobbelt portion, og så lige før de skulle hæve delte jeg dejen over i to, og puttede chokolade i den ene halvdel. Chokoladebollerne blev rigtig gode, og det samme gjorde de normale. Jeg vil opfordre ALLE til at putte 100 gram chokolade/chokolade knapper i. Jeg giver bollerne 17 minutter i ovnen alm ovn. Håber alle for en god dag:)

Helene  -  2017-01-07 08:15:58
Kom 2 æg i dejen,så behøver I ikke at pensle bollerne og de bliver rigtig lækre :)

John  -  2016-09-24 09:24:37
Bkiver super gode. Jeg bruger 600 gram hvedemel 100 fuldkornshvede 100 spelt og 100 rugmel. Perfekt ☺

  -  2016-08-20 17:52:11
Jeg måtte bruge dobbelt så meget mel i dejen for at kunne elte dem men de er helt vildt gode jeg brugte også fulkorns rugmel i stedet for grahamsmel

  -  2016-08-19 20:08:13
Jeg måtte bruge dobbelt så meget mel i dejen for at kunne elte dem men de er helt vildt gode jeg brugte også fulkorns rugmel i stedet for grahamsmel

Boller  -  2016-06-28 22:24:19
Jeg tog havregryn i,i stedet for grahamsmel. Da de bliver tørre som der står, tog jeg en anelse vand i havregryn, og lod det trække et kvarter ca. De hævede fint, men var så klistrede, at det skulle meget mere mel i, og så var det ikke engang til at arbejde med. De smager da rimelig, men så er det sagt. Udseende er de ikke til gæster. Blev godt nok skuffet over dem. Det er også meget vand i forhold til mel synes jeg. Ellers har jeg gjort noget forkert, men hvad. 1/2 liter vand er jo meget. Mvh Kirstine

J. Paaby  -  2016-02-14 20:41:49
Kan man lave dejen dagen før, og lade den hæve i køleskabet til næste dag? Hvis ja, kan man så begynde at arbejde med dejen lige når den er kommet ud af køleskabet?

Kim  -  2016-01-23 20:58:28
Du mangler at de skal hæve igen på bræddepanden inden De kommer i ovnen, for de sprækker nemmelig hvis man ikke gør.

Birte  -  2015-12-11 22:14:32
Virkelig gode bøller...stor hit mums til store som små

Celina  -  2015-12-04 16:58:15
De er virkelig gode nemt og hurtigt jeg har brugt når der kom venner eller familie tusinde tak for jeres gode opskrift vi holder meget af den.

Birte  -  2015-11-17 01:27:55
Super gode boller. Stort hit.

sabine  -  2015-09-17 11:40:21
super god bolle

  -  2015-07-23 14:18:26
Kan godt bruge mere grovmel, men ellers er de super gode

Maria  -  2015-05-30 12:47:21
Jeg laver dem med grovmel, solsikkekerner, hørfrø og hvedemel. De bliver altid super gode.

Mig:)  -  2015-05-27 21:30:52
Mega gode og luftige! De er et stort hit!

Martin Nørager   -  2015-03-26 18:43:52
En stor succes hos familien i forbindelse med min fødselsdag. Afsindigt gode boller ;)

Simone  -  2014-03-19 16:33:59
Ynglingsboller! Det er nemt og lækkert. Love it! 👍

  -  2013-10-15 10:49:02
super gode boller som jeg har lavet, bruger også dejen til pizza & pølsehorn.. jeg brugte 600g hvedemel, 100g fuldkornshvedemel & 120g grahamsmel. lader dem hæve i 30min... de bliver dejlige luftning

  -  2013-03-19 11:32:22
Jeg har bagt med gulerødder, solsikkekerner og hørfrø i, de er bare gode, har gemt opskriften i Word, når vi er i sommerhuset og jeg vil bage boller. Jeg brugte 4 dl. vand og 1 dl. græsk yoghurt, da jeg havde yoghurt i køleskabet.

jette r  -  2012-11-12 09:39:08
bruges der havregryn, kan der anvendes lige så mange dl havregryn som vand/mælk uden bollerne bliver tunge. husk at lade grynene trække i vandet inden det øvrige tilsættes. så får du lette og luftige fuldkornsboller.

Alberte  -  2012-10-11 15:30:21
Geniale :)

  -  2012-08-17 19:09:14
Kan man godt lade bollerne hæve natten over, og så bage dem i ovnen dagen efter?

B-J  -  2012-04-26 14:01:32
De er super super gode dejlige luftige smager lækkert putter dog 200g Grahamsmel i og ingen sukker

Line  -  2012-04-14 23:38:50
De bliver super gode hvis: Man putter 0,5 dl. havregryn i. Lidt mindre hvedemel i. putter et drys salt mere i. og ælter dejen længe.

Tumling  -  2012-04-10 08:51:51
Så er de bagt, med havregryn og gulerødder i :) Istedet for Grahamsmel brugte jeg halv rugmel og halv havregryn - tilsatte derudover 2 gulerødder....

rie  -  2011-09-01 20:38:04
super! lavede pølsehorn af den ene halvdel. puttede dog også lidt ekstra mel i. den anden halvdel lavede jeg boller af og dryssede lidt havregryn ovenpå- super til morgenmad :)

lene og marie  -  2011-05-28 16:56:58
uuhm meget lækre boller brugte så rug mel i stedet for grahams mel :) og tilføjede nogle solsikke kerner og hørfrø uuhm

Anne  -  2011-04-03 16:27:28
Absolut nogle lækre boller. Der kunne godt bruges en tsk mere salt, tror jeg, men jeg ææælsker også salt :) Og som et par stykker har nævnt, skal den muligvis have lidt mere mel (jeg brugte nok ca 750 gram). Mums!

signe   -  2011-03-20 14:35:45
jeg puttede mere mel i ind der stod men ellers er de mega gode :D

Maria  -  2011-03-13 15:27:25
Super lækre boller! Den bedste opskrift jeg har prøvet hidtil! Jeg blandede lidt forskellige ingredienser i, blandt andet havregryn, korn og forskellige melblandinger. Så kom jeg ikke nær så meget mel i ift opskriften. Prøv dig frem :-) Men mums - lækre boller!

os  -  2011-02-27 12:11:36
Vi har også lavet en god portion boller til fryseren og de smager da okay - men er ikke fantastiske. Lidt "kedelige" og kunne måske bruge en håndfuld solsikkekerner eller noget lign.

Charlotte  -  2011-02-22 07:50:01
Fantastiske boller. Jeg laver dem med 6 dl vand, 50 g solsikkekerner, 40 g fuldkornsmel og 80 g grahamsmel. Med den ekstra dl vand bliver de både lette og svampede på en gang, og de holder sig gode et par dage i en pose i køleskabet.

  -  2011-02-10 13:47:11
Jeg brugte rugmel i stedet for Grahamsmel og jeg puttede ca 100 gram mere rugmel i og så kun 600 gram mel:-) DE ER FANTASTISKE :-D

Stephan  -  2010-06-07 22:44:17
Synes mere portionen passer til 16 stk og jeg brugte også mere mel end de 700. :-)

Nanna  -  2010-05-28 16:44:35
prøv at putte små stykker skinke og små stykker ost i, det gør underværker. :D

Lea  -  2010-03-16 13:50:56
super gode boller :)jeg prøvede at putte gullerøder i, det var rigtig godt, og de blev meget svampede :)

kim jensen  -  2010-02-27 14:30:26
Meget nemme at lave, og de er gode lette. Men mangler smag. Har nogle en idé til hvordan jeg får dem til at smage af mere?

  -  2010-01-29 14:05:42
De er bare supergode :D anden gang jeg laver dem nu, men tilsætter 1 dl. ekstra mel da dejen ellers er lidt klistret :)

Duzen  -  2010-01-23 20:44:53
Nu har jeg prøvet denne opskrift og den er rigtig god,lette og luftige boller. Men da jeg lavede dem første gang brugte jeg kun 400g hvedemel i stedet for 700g,er der andre der har været ude for det?

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her