Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Fasan pate med senneps og rødbedesalat

Fasan pate med senneps og rødbedesalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

SalatRet : Salat - Salater

Hovedingrediens : Hønsefugle - Fasan - Fasaner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 fasan
 evt.rodfrugter f.eks. knoldselleri
 
 Marinade:
1 dl.cognac eller tør sherry
1 spsk.knust enebær
 salt
 peber
 
 Fars:
500 g.hakket kalve- og flæskekød (flæskekødet må gerne være med rigeligt fedt)
2 æg
2 dl.lys fond
1 spsk.knuste enebær
0.5 dl.friskhakket merian
 
 spækskiver til at fore formen med
 
 Salat:
0.75 kogte rødbeder
1 dl.olivenolie
3-4 spsk.rødvinseddike
2 spsk.stærk dijonsennep
0.5 dl.blandede krydderurter: timian – merian – persille og rosmarin plukket og hakket groft
 
Opskrift:
Fasanen:
Fasanen flås og udbenes. Skind og ben koges af med vand og evt. rodfrugter til en kraftig bouillon, der kan bruges i pateen i stedet for de 2 dl. lys fond, der er nævnt under farsen.

Marinade:
Rør ingredienserne til marinaden sammen, og skær fasankødet i lange stykker, som passer rimeligt til pateformen. Læg dem i marinaden, og lad dem trække i 4-6 timer.

Farsen:
Farsen røres godt sammen, til den er lind. Krydr den godt med salt og peber, ellers kommer den ikke til at smage af noget når den er færdigbagt.

Pateformen fores med tynde spækskiver hele vejen rundt. Så lægges fars og fasankød lagvis. Der begyndes og sluttes med fars.

Bag pateen ved 170 grader C i små 40-50 minutter. Pateen trækker ved stuetemperatur, til den er kold, og lunes ved servering.

Rødbedesalaten:
Rødbederne sættes over i rigeligt koldt vand tilsat salt. Bring dem i kog, og lad dem koge ca. ½ time. Vandet hældes fra og erstattes af koldt vand. Når rødbederne er næsten kolde, skæres de ud i passende stykker, meget gerne store så man skal tygge dem.

Pisk olivenolie, rødvinseddike og sennep godt sammen i en lille skål. Tilsæt rødbederne og krydr. Med salt og peber. Ved servering vendes krydderurterne i, og det hele lægges ved siden af pateen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (3 stemmer)

Opskriften er vist 19552 gange,
og udskrevet 469 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Villyp  -  2015-01-16 17:03:10
Den er rigtig go' har nu lavet den flere gange, har dog minsket mängden af enebär i farsen de sidste par gange.

M.Krogsgård  -  2009-02-23 10:46:36
Efter min mening en god opskrift men efter min smag er der for meget knust enebær.Næste gang vil jeg bruge andre krydderurter.