rodfrugter f.eks. knoldselleri evt. rodfrugter f.eks. knoldselleri
Marinade: Marinade:
1
dl.
cognac eller tør sherry1 dl. cognac eller tør sherry
1
spsk.
knust enebær1 spsk. knust enebær
salt salt
peber peber
Fars: Fars:
500
g.
hakket kalve- og flæskekød (flæskekødet må gerne være med rigeligt fedt)500 g. hakket kalve- og flæskekød (flæskekødet må gerne være med rigeligt fedt)
2
æg2 æg
2
dl.
lys fond2 dl. lys fond
1
spsk.
knuste enebær1 spsk. knuste enebær
0.5
dl.
friskhakket merian0.5 dl. friskhakket merian
spækskiver til at fore formen med spækskiver til at fore formen med
Salat: Salat:
0.75
kogte rødbeder0.75 kogte rødbeder
1
dl.
olivenolie1 dl. olivenolie
3-4
spsk.
rødvinseddike3-4 spsk. rødvinseddike
2
spsk.
stærk dijonsennep2 spsk. stærk dijonsennep
0.5
dl.
blandede krydderurter: timian – merian – persille og rosmarin plukket og hakket groft0.5 dl. blandede krydderurter: timian – merian – persille og rosmarin plukket og hakket groft
Opskrift:
Fasanen:
Fasanen flås og udbenes.
Skind og ben koges af med vand og evt. rodfrugter til en kraftig bouillon, der kan bruges i pateen i stedet for de 2 dl. lys fond, der er nævnt under farsen.
Marinade:
Rør ingredienserne til marinaden sammen, og skær fasankødet i lange stykker, som passer rimeligt til pateformen.
Læg dem i marinaden, og lad dem trække i 4-6 timer.
Farsen:
Farsen røres godt sammen, til den er lind.
Krydr den godt med salt og peber, ellers kommer den ikke til at smage af noget når den er færdigbagt.
Pateformen fores med tynde spækskiver hele vejen rundt.
Så lægges fars og fasankød lagvis.
Der begyndes og sluttes med fars.
Bag pateen ved 170 grader C i små 40-50 minutter.
Pateen trækker ved stuetemperatur, til den er kold, og lunes ved servering.
Rødbedesalaten:
Rødbederne sættes over i rigeligt koldt vand tilsat salt.
Bring dem i kog, og lad dem koge ca. ½ time.
Vandet hældes fra og erstattes af koldt vand.
Når rødbederne er næsten kolde, skæres de ud i passende stykker, meget gerne store så man skal tygge dem.
Pisk olivenolie, rødvinseddike og sennep godt sammen i en lille skål.
Tilsæt rødbederne og krydr. Med salt og peber.
Ved servering vendes krydderurterne i, og det hele lægges ved siden af pateen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(4 stemmer)
Opskriften er vist 20314 gange, og udskrevet 483 gange.
Kommentarer
Villyp - 2015-01-16 17:03:10 Den er rigtig go' har nu lavet den flere gange, har dog minsket mängden af enebär i farsen de sidste par gange.
M.Krogsgård - 2009-02-23 10:46:36 Efter min mening en god opskrift men efter min smag er der for meget knust enebær.Næste gang vil jeg bruge andre krydderurter.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider