Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Lukumades (Græske æbleskiver med sirup)

Lukumades (Græske æbleskiver med sirup), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Varm DessertRet : Varm Dessert - Æbleskiver

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :



Ingredienser:
250 g.hvedemel
15 g.gær
2.5 dl.vand
0.5 tsk.Salt
1 tsk.Ouzo eller cognac
 
 Sirup:
0.5 kopsukker
0.25 kopvand
0.5 kophonning
 
 solsikkeolie eller majsolie til fritering
 
 flormelis
 kanel
 
Opskrift:
Kom melet i en skål og lav en fordybning. Heri smuldres gæren. ½ kop lunkent vand røres sammen med gæren og noget af melet i fordybningen til en grød. Læg et klæde over skålen og stil den et lunt sted i 30 minutter.

Så røres saltet, resten af vandet og ouzo eller cognac i, og dejen piskes med en træslev (ske), til den begynder at danne blærer. Derefter hviler den endnu 1 time under klæde, til den er hævet til dobbelt størrelse.


Sirup:
Bland sukker, vand og honning. Bring det i kog og lad det koge sagte i 5 minutter.


Varm olien op i en frituregryde.
Læg 1 spsk. Dej på venstre håndflade, vend den på højkant og tryk ca 2½ cam dej op af hånden. Tag med en lille ske i højre hånd dejen af og kom den i den hede olie. Dyp af og til skeen i koldt vand.

Hvis man syntes, det her lyder lidt for besværligt, kan man bare tage små stykker af dejen med en våd ske, forme dem til små kugler og putte dem i olien, Så får du bare en lidt mere uregelmæssig facon end ved den først beskrevne fremgangsmåde.

Når de små kugler er gyldne på alle sider, tages de op af olien med en hulske og lægges til afdrypning på køkkenrulle. Mens de stadig er varme lægges de på et fad, overhældes med siruppen og drysses med flormelis og kanel.

Tips:

Lukumades er en typisk græsk delikatesse. I Grækenland findes der små restauranter, hvor der kun serveres Lukumades.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (7 stemmer)

Opskriften er vist 20456 gange,
og udskrevet 403 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

annemette   -  2010-10-29 12:26:28
jeg syntes at det smager rigtig godt

Elena  -  2007-11-24 02:58:44
jeg tror at man som skal have set hvordan lukumades formes for at forstå fremgangsmåden.