Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Mousse au chocolat

Mousse au chocolat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : -

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt af : Kif Hansen

Indsendt :



Ingredienser:
200 g.mørk chokolade af god kvalitet 66% kakao eller over
 
3 dl.piskefløde
 
6 æggeblommer Pasteuriserede
6 æggehvider pasteuriserede
80 g.rørsukker
 
Opskrift:
hak og smelt chokoladen, over vandbad. pisk fløden næsten stiv, pisk æggeblommerne grundigt, inden sukker tilsættes, kom kun halvdellen af sukkern i(massen bliver mere luftig nå blommerne først piskes uden sukker) pisk hviderne lidt luftig tilsæt der efter rasten af sukkert og pisk hviderne helt stive og glatte. rør hurtigt chokoladen sammen med blommerne, det skal gå rimeligt hurtigt, tilsæt derefter hvider og fløde på skift, lidt efetr lidt, rør ikke for meget i massen, det vil få den til ar skille. kommes i en skøl eller forme og stilles på køl 3-4 timer.

Tips:

ønskes der mere bid, kommes det hakket chokolade i moussen, vil være godt med bær colise, blænt 250g bær(ikke for sure bær) med 80g sukker, til massen er ensarttet og blank, sig den for kærner, smager himelsk og giver et flot farve spil til den mørke mousse.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)

Opskriften er vist 10354 gange,
og udskrevet 214 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu