Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hvedekage (Brød)

Hvedekage (Brød), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 brød

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hvedekage (Brød), billede 4 Hvedekage (Brød), billede 1 Hvedekage (Brød), billede 2 Hvedekage (Brød), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 g.gær
1 dl.mælk
3 dl.vand
2 æg
50 g.margarine
0.5 spsk.salt
1 spsk.sukker
850 g.hvedemel
 
 Pensling:
 kaffe
 
Opskrift:
Smuldr gæren i en stor skål. Smelt margarinen og hæld mælk og vand ud i. Lad det blive lunkent inden det røres ud i gæren. Kom æg, sukker og salt i. Tilsæt melet i lidt af gangen og ælt dejen godt sammen til den er glat og blød. Dejen stilles til hævning under et klæde et lunt sted i 30 minutter.


Ælt dejen godt i gennem på et melet bord og form den til en kugle. Læg dejkuglen på et stykke bagepapir til bagepladen. Lad den hæve under et klæde til dobbelt størrelse 30-40 minutter.


Forvarm ovnen til 250 grader. Pensl med kaffe og drys mel udover.


Brødet bages midt i ovnen ved 250 grader i de første 10 minutter. Dæmp varmen til 200 grader og brødet bages i yderligere 30 minutter til det er gyldentbrunt.

Tips:

Hvedekage En gammeldags betegnelse for brødet som ikke er nogen kage, men et godt madbrød.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (7 stemmer)

Opskriften er vist 10333 gange,
og udskrevet 206 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu