Tom Kha Gai (Thailandsk kokus-kylling suppe)

Tom Kha Gai (Thailandsk kokus-kylling suppe), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Oprindelsesland : Thailand

ThailandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
1 kylling
4 dl.kokosmælk
30 g.frisk ingefær
1 tsk.chili
1 knsp.koriander (frisk eller pulver efter smag)
2 spsk.Fiskesauce
1 tsk.Farin (eller sukker og en smule sovsekulør)
 Peber
1 Bouillonterning, kylling
 
Opskrift:
Sæt kyllingen over at koge og tilsæt en kyllingebouillonterning til vandet, du skal bruge vandet senere, så der skal være mindst 2½ deciliter vand. Lad det stå og koge i 1 time. Mens det koger kan du skrælle ingefæren og snitte den i tynde skiver. Hak chilien i små stykker, og hvis du har købt frisk koriander kan du også ligeså godt bruge tiden på at hakke det.

Efter 1 time tages kyllingen op af vandet og lægges den på en tallerken til afkøling. Mål ca. 2½ deciliter af kyllingevandet op og kom det tilbage i gryden. Gem resten hvis du skulle få brug for det. Hæld kokosmælken ned til vandet og tilsæt ingefærstykkerne og lidt peber. Lad det småkoge i 8 min. Kyllingekødet burde være tåleligt at røre ved nu, riv det i små stykker, det skulle gerne være så mørt at du ikke behøver en kniv. Tilsæt kylling og chili og lad det simre videre i 10 min. Tilsæt til sidst en knivspids koriander, fiskesauce og farin, hvis du ikke har farin, så tilsæt sukker og lidt sovsekulør, bare et par dråber til at give en meget lys brun kulør. Lad det lige stå lidt, og når kugten fiskesauce har lagt sig, og du tør smage på det igen, er det færdigt! ;)

Tips:

Frosne hele kyllinger er billige, men husk at tø dem op, så du kan få plasticposen med indmad ud! Suppen smager også fantastisk dagen efter, og kan sagtens laves som forret til 4 pers. efter denne her opskrift, bare tilsæt lidt ekstra kyllingevand :)


karakterer:
Opskriften er vist 26210 gange,
og udskrevet 563 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Lars  -  2011-01-02 15:34:43
Kha betyder galangarod. Der bør tilsættes en passende mængde frisk galangarod (kan fås hos kinesiske/thailandske købmænd). Og som Emma skriver: også lidt tomat og citrongræs. Prøv at tilsætte 3-4 cm galangarod første gang opskriften skal prøves, og forøg mængden hvis suppen ikke bliver skarp nok i smagen. Kan også bruges som sovs til jasminris.

henrik von thun  -  2010-05-24 17:34:43
det er en meget god og nem ret som smager rigtig godt. tak for hjælpen den danske-kogebog 10/10

Emma  -  2009-07-07 13:41:13
God basis-opskrift. Tilgengæld er der ikke så mange ingredienser i, som der skal i. En ægte Tom Kha Gai suppe indeholder cherrytomater, svampe og citrongræs (: Men god starter-opsrift!