Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Færøsk dessertkage

Færøsk dessertkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Færøerne

FærøerneIndsendt af : Dido

Indsendt :



Ingredienser:
 Bunde:
4 æggehvider
200 g.sukker
100 g.kokosmel
100 g.hakket chokolade
 
 Fyld:
2.5 dl.piskefløde
2.5 dl.creme fraiche 38%
4 groftrevet æbler
 evt.vaniliesukker
 
Opskrift:
Bunde:
Pisk æggehviderne meget stive. Pisk sukker i lidt af gangen. Vend forsigtigt kokosmel og hakket chokolade i. Læg bagepapir på en bageplade og tegn 2 cirkler hver med en diameter på ca. 21 cm. Fordel dejen i cirklerne. Bag bundene i den nederste del af ovnen ved 150 grader i ca. 25 min. Lad bundene svale lidt, før de forsigtigt lempes over på en bagerist for at blive kolde.

Fyld:
Pisk piskefløden til skum. Vend cremefraiche i. Groftrevet æbler blandes i flødeskumsfyldet. Smag evt. til med vaniliesukker. Fordel fyldet mellem de 2 bunde.

Tips:

Kagen er velegnet både som dessert og til kaffe.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (27 stemmer)

Opskriften er vist 31461 gange,
og udskrevet 867 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

lou  -  2012-03-23 07:43:37
ups! Kom til at kalde den "Flekka", beklager. Fik den blandet sammen med en anden ynglingskage i farten. I min bog hedder den også dessertkage.. ;)

lou  -  2012-03-03 18:42:17
Jeg har prøvet kagen med hakkede (og ikke smuttede) mandler istedet for kokos, og æblerne er i tern i fyldet - og så karamellen naturligvis. Den opskrift jeg har, hedder "Flekka" Og ja, den er super !! Skal da lige prøve denne udgave med kokos også... :)

Benadikta  -  2009-12-19 15:25:46
Her er opskriften på karamelsovsen : 2 dl fløde, 2 spiseskefulde sirup, 60 g flormelis og 1 spiseskefuld vanillesukker småkoger i en gryde til det er tykt (ca ½-1 time).

Benadikta  -  2009-12-19 15:13:25
Den originale opskrift er med hjemmelavet karamelsovs på den øverste marengsbund ;-)