Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Franskbrød med gær (hurtighævet)

Franskbrød med gær (hurtighævet), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : -

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : jacob

Indsendt :



Ingredienser:
2 tsk.sukker
10 g.margarine
2.5 dl.kogende vand
2.5 dl.mælk
15 g.gær
0.25 dl.lunkent vand
500 g.hvedemel
 
Opskrift:
kom sukker og margarinen i et fad og hæld det kogende vand og mælken over hæld det lukne vand over gæren i et par minuter gæren røres da lettere ud sigte det meste af melet i væsken og rør (el. slå den til en dej) dejen er færdig når den glat og smidigog med lethed slipper fadet der må ikke kommes mere mel i end at man stadig kan slå dejen derfor må man prøve sig frem og ikke drysse alt for meget mel i på en gang jo beder egner sig til brødbagning des mindre bruges der i forhold til væsken melet bør helst have tempratur ikke under 10 gfrader vamt bred dejen ud i en velsmurt form ind i et rent klæde og stil dejen til hævning på et godt lunt sted for at fremskyde hævningen kan man sætte formen på en rist over dampende vand el. stille den ned i lunkent vand (på 40 grader varmt) når dejen har hævet sig omtrent til sin dobbelte størrelse (i løbet af 1 time) skæres på en ridse på langs igennem det øverste lag den pensles med vandet el. mælken og sættes ind i en ovn på 220 grader vamt hvor brødet først skal have rigelig undervarmen indtil det har hævet til sin fulde størrelse og skorpen nskal dannes bagetid:1 time

Tips:

et særligt vitamininholdig franskbrød fås ved at anvende 25 g gær i stedet for 15 g gær


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (9 stemmer)

Opskriften er vist 13964 gange,
og udskrevet 218 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

lene  -  2013-01-06 10:58:40
200 grader er rigeligt og maks. 20-25 minutter! Opskriften kan suppleres med at blande korn i dejen eller drysse solsikkefrø ovenpå brødet når det er penslet og inden det skal bages.

Claus  -  2013-01-06 10:51:08
1 times bagetid, vil jeg tro er fint til mursten 20 - 25 min er nok

  -  2011-01-08 10:42:24
Hmm forstår altså ik denne opskrift :/

Pips  -  2009-04-26 08:20:10
Den er jo komplet ulæselig pga manglende punktummer :-( Og at mere gær = flere vitaminer, der må da være noget, du har misforstået!

Michael  -  0000-00-00 00:00:00
Hvad er det mål "dk" der bruges??? Husk at der findes et tegn, der kaldes punktum. Det letter læsningen af en tekst temmeligt meget...