Husblas ligges i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter.
Tunen åbnes og vandet hældes fra og kommes i en skål, hvor det findeles med en gaffel. Tilsæt finthakkede løg, de kogte æg i fine stykker, samt dild (efter behov), samt creme fraise. Alt dette røres sammen i skålen, og smages til med salt, peber og citron.
Kom vand i en lille kaserolle og kog op. Hæld vandet fra husblas, og lad det ligge i skålen. Når vandet koger, kommes skålen i gryden til husblas smelter. Tag skålen op af vandet og køl af med lidt af tunblandingen og rør godt rundt.
Dette kommes i sammen med resten af blandingen og røres rigtig godt sammen.
Smag til en sidste gang inden den kommes i den ønskede form/skål og ind i køleskabet i min. 3 timer.
Kan serveres med groft brød, rejer og kaviar eller andet.
Tips:
Lav evt. en dild dressing af lidt creme fraise (cheasy 9%) salt, peber og dild, og lidt citron. Det smager perfekt til denne tunmousse.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(12 stemmer)
Opskriften er vist 46400 gange, og udskrevet 1075 gange.
Kommentarer
Anne - 2008-05-29 11:18:08 Fantastisk tunmouse!
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider