Æblegrød med sukkerristet rugbrød

Æblegrød med sukkerristet rugbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Grød og VællingRet : Grød og Vælling - Frugtgrød

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
5 aromatiske store æbler fx Belle de Boskoop Cox’s Orange eller Filippa
 sukker
0.5 vaniljestang flækket og kornene skrabet ud
1 nipsalt
4 meget tynde skiver mørkt rugbrød uden for mange kerner
1-2 tsk.smør
1-2 tsk.demerara rørsukker eller kanelsukker
 
Opskrift:
Skyl de fire af æblerne og skær dem i kvarte. Fjern stilk og blomst, men lad kerner og kernehus og sidde (med mindre der sider en meget stor og uhyggelig orm). Kom æblebådene i en kasserolle md ca. 1 tsk. vand. Læg låg på og bring det langsomt i kog. Sluk og lad æblerne trække i 5 minutter. Tænd igen og lad dem koge forsigtigt indtil de er helt oppustede og nærmest eksploderede. Tag kasserollen af blusset, lad æblerne trække 15 minutter, hæld dem i en sigte og passer æblemosen ned i en skål, så kun skræl og kerner er tilbage i sigten. Skræl det sidste æble, skær æblekødet i små terninger. Kom dem i kasserollen, sammen med ca. 3 spsk., sukker, vaniljestang og korn, samt 0,5 dl vand. Bring det i kog og lad det koge 3-4 minutter, bland æblemosen i og smag til med lidt salt og mere sukker. Lad æblegrøden koge igennem og hæld den i en kål. Lad den blive kold eller blot lunken.

Skær skorpen af rugbrødet og skær skiverne i halve. Kom smør på en stor stegepande og læg rugbrødet på når det næsten har bruset af. Lad skiverne stege et halvt minutstid ved middel varme (ellers brænder smør og sukker). Strø sukker eller kanelsukker over brødskiverne, vend dem og lad dem stege yderligere et øjeblik til sukkersiden er karamelliseret. Tag panden af blusset og lad rugbrødsskiverne mellemlande på køkkenrulle.

Server æblegrøden med mælk og fløde - eller bare fløde - og de sukkerristede rugbrødsskiver.

karakterer:
Opskriften er vist 11098 gange,
og udskrevet 173 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-02-21 14:42:52
Jeg har tænkt mig at servere denne ret som eftermiddagsmad i min søns børnehave. Er det muligt at stege rugbrødsskiverne om formiddagen, så de serveres kolde? ...kan godt lide humoren i opskriften ;O)

  -   2009-01-04 15:38:34
Hvad hvis det er en lille sød orm ?