boghvedegryn eller knækket boghvede0.75 dl. boghvedegryn eller knækket boghvede
0.75
dl.
sesamfrø0.75 dl. sesamfrø
3
dl.
vand3 dl. vand
1
dl.
tykmælk eller andet surmælksprodukt1 dl. tykmælk eller andet surmælksprodukt
2
tsk.
salt2 tsk. salt
2
tsk.
sukker2 tsk. sukker
3
spsk.
olie3 spsk. olie
4
dl.
mælk4 dl. mælk
50
g.
gær50 g. gær
1
spsk.
fiberhusk1 spsk. fiberhusk
500
g.
fint glutenfrit mel500 g. fint glutenfrit mel
Pensling: Pensling:
Æg eller mælk Æg eller mælk
Pynt: Pynt:
Sesamfrø Sesamfrø
Opskrift:
Majsgryn, boghvede, sesamfrø og vand blandes og varmes 2 minutter i mikroovnen ved fuld effekt.
Der skal røres i massen efter 1 minut.
Bland tykmælk, salt, sukker og olie i grøden.
Tilsæt mælken.
Hæld grøden op i en røreskål til en røremaskine.
Udrør gæren heri.
Tilsæt fiberhusk og rør det godt sammen på maskine i 2-3 minutter.
Lad det stå i ca. 10 minutter.
Tilsæt melet lidt ad gangen.
Æltes godt i ca. 10 minutter på røremaskine.
Hæver lunt i ca. 30 minutter.
Dejen lægges i flutesform beklædt med bagepapir, da dejen er meget tynd.
Hæver lunt i ca. 30 minutter.
Pensl med æg eller mælk og drysses med sesamfrø.
Bages ved 200 grader C i ca. 15 minutter.
Afkøles på rist.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(1 stemmer)
Opskriften er vist 21308 gange, og udskrevet 408 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider