Hvidkålskartoffelgratin

Hvidkålskartoffelgratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : jacob

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
600 g.melede kartofler
 vand
600 g.hvidkål
1.5 dl.mælk
200 g.hytteost
10 g.smør
3 æg
 Muskatnød, friskrevet
 
Opskrift:
Skær kartoflerne i tykke skiver og kog dem meget møre i usaltet vand.

Snit hvidkålen fint og kog den et par minuter til den falder sammen hæld kålen til afdrypning.

Tænd ovnen på 200 grader varmt.

Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne og pisk mælk hytteost smør og æggeblommerne i. Vend den afdryppede hvidkål i kartoffelmosen sammen med salt og krydderier.

Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i.

Hæld massen i et smurt ovnfast fad, sæt fadet i ovnen på en af det nederste ribber og bages i 40 minuter

Tips:

Tilbehør: brød, tomatsovs


karakterer:
Opskriften er vist 11354 gange,
og udskrevet 265 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Rikke  -  2008-02-14 13:02:55
Det smagte vidunderligt, jeg brugte ikke hytteost og heller ikke muskatnød, jeg brugte timian... uhm lækkert