Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner      Debat forum

      Teknik

      BrugerserviceBrændte karameliserede figner

Brændte karameliserede figner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Figner - Figne - Figen

Ukendt oprindelseslandIndsendt :Ingredienser:
 figner
 rørsukker
1 vanillestang
 frisk inghefær
 vinsten
 
Opskrift:
Læg fignerne i lag med en tilsvarende mængde uraffineret rørsukker, en stang god vanille og en skivet frisk ingefær. Et drys vinsten – cremor tartari – hjælper til at trække væden ud af fignerne.

Når sukkeret efter et par dage er blevet godt gennemvædet, tages grøntsagerne op, og sukkeret koges ind til sirup. Det hældes over fignerne og processen gentages.

Til sidst stilles det hele i en bradepande i ovnen på svag varme. Må under ingen omstændighed koge!

Resultatet fyldes i henkogningsglas og tilsættes et glas god rom. Husk et glas til kokken! Fignerne gemmes, så længe du kan holde fingrene fra dem.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 23833 gange,
og udskrevet 348 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Irene  -  2019-09-17 15:50:50
Jeg er ikke i tvivl om, at den, der har lavet opskriften har haft succes med det, men opskriften er yderst mangelfuld. Der står "en tilsvarende mængde sukker". Vil det sige to kilo sukker til to kilo figner. Hvis man gør det, får man godt nok til den søde tand. Der mangler også temperatur- og tidsangivelse. Opskriften er i det hele taget slet ikke gennemarbejdet, så hvis man ikke er erfaren, har man ikke en kinamands chance.

  -  2018-08-18 12:36:04
Hvorfor er der ingen mål på ingredienserne???

Astrid  -  2014-08-24 21:05:10
Jeg har lige forsøgt mig med denne opskrift. den er dog lidt mangelfuld. Jeg kunne godt have tænkt mig at vide, hvor længe fignerne skulle være i ovnen. Om lagen skal inddampe? Hvor meget fignerne skal skrumpe? Hvis nogle derude har erfaringer, håber jeg, de vil lægge dem ind. Vores figner fik 4 timer i ovnen ved 100 gr. De er skrumpet ret meget, men lagen er stadig tynd. Fignerne har opnået en sejhed, men ikke helt nok. Smagen af ingefær er lidt dominerende, så næste gang vil jeg bruge mindre ingefær.