Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Flammkuchen

Flammkuchen, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Pizza

Hovedingrediens : -

Oprindelsesland : Finland

FinlandIndsendt :



Ingredienser:
 Dej:
250 g.Hvedemel (kan også godt laves af spelt eller lign)
15 g.gær
0.25 tsk.Sukker
1.3 dl.Lunken mælk
 rapsolie
 
 Fyld:
150 g.Rigtig god røget skinke med en fedtkant
200 g.Løg
200 g.Creme Fraiche
200 g.Youghurt eller lign.
4 spsk.Rapsolie
 Salt
 
Opskrift:
Rør alle ingredienser til dejen sammen og lad den hæve i ca. 20 minutter.

Imellem tiden kan saucen røres. Bland alle ingredinser til saucen, og smag til med salt.

Skær løgene i halvmåne formet ringe og skær skinken i små tern.

Når dejen er færdig med at hæve, skal den rulles tyndt ud, som til en pizza ca. 25x35cm portionen skulle gerne kunne række til 2 portioner.

Når dejen er rullet ud smøres der et godt lag creme fraiche sauce på bunden, derefter fordeles løgene og bagefter skinken.

De skal bages ved ca. 250 grader C i 10-15 minutter.

Tips:

Specialitet fra Alsace


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 18456 gange,
og udskrevet 294 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

kim.mejnoe  -  2009-01-03 16:05:27
Denne opskrift er ikke FINSK, men fra Alsace (Elsäss. Flammkuchen er fattigmandsmad, som blev produceret én gang om ugen af de dejrester madmor havde til overs efter den ugentlige bagning. Se evt.:http://de.wikipedia.org/wiki/Flammkuchen